Επί τάπητος μετακινήσεις, εισιτήρια και κάρτα φιλάθλου

Επί τάπητος μετακινήσεις, εισιτήρια και κάρτα φιλάθλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην άρση της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στους αγώνες του πρωταθλήματος ζήτησαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη σε σύσκεψη για τα μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, που έγινε χθες παρουσία εκπροσώπων της ΔΕΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε να αρχίσουν από τη νέα σεζόν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, κάτι το οποίο φέτος έχει σταματήσει λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων, αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση. Ειπώθηκε ότι στις μετακινήσεις θα τίθεται επικεφαλής υπεύθυνος από την ΠΑΕ, ενώ όσοι μετακινούνται θα έχουν ήδη δώσει τον ΑΜΚΑ τους και θα έχουν ταυτοποιηθεί. Οσον αφορά τις ΠΑΕ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρότειναν να θεσπιστεί ποσοστό μίνιμουμ 5% επί του συνόλου των εισιτηρίων κατά τα διεθνή πρότυπα, το οποίο οι γηπεδούχες ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στις φιλοξενούμενες και θα μπορούν να συμφωνούν και για μεγαλύτερο ποσοστό αν θέλουν.

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου, η Σούπερ Λίγκα και οι ομάδες ζήτησαν να μην ισχύσει, υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός της χρήσης καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αρκεί για τον εντοπισμό όποιων έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Για τις ποινές που επιβάλλονται στους οπαδούς που συλλαμβάνονται για επεισόδια, η Σούπερ Λίγκα ζήτησε να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίων αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή