Η ΑΕΚ ψάχνει το εκτός έδρας καλό πρόσωπό της

Η ΑΕΚ ψάχνει το εκτός έδρας καλό πρόσωπό της

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε έχει μπει στην τελική της ευθεία και η ΑΕΚ μοιάζει να βρίσκεται στο καλύτερό της «φεγγάρι». Ο Μανόλο Χιμένεθ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ποδοσφαιριστών και του κόσμου (στον προχθεσινό αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό αποθεώθηκε από το κοινό), κανένας παίκτης δεν θεωρεί την παρουσία του στην ομάδα διακοσμητική (ενεργοποιήθηκε ακόμη και ο παροπλισμένος μέχρι πρότινος Αραβίδης), ενώ οι σημαντικές εντός έδρας νίκες διαδέχονται η μία την άλλη (Ολυμπιακός, Πλατανιάς, ΠΑΟΚ).

Τα πάντα όμως στη φετινή ΑΕΚ κρέμονται από μια κλωστή, δεδομένου ότι η παρουσία στην πεντάδα των πλέι οφ είναι αρκετά πιθανή, αλλά όχι βέβαιη. Το πρόγραμμα της ΑΕΚ απαιτεί ψυχραιμία, σοβαρότητα, πειθαρχία αλλά και… υπέρβαση. Η νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ αγνοείται από το φθινόπωρο (2-1 την ΑΕΛ τον Οκτώβριο). Επόμενος αντίπαλος για την –αήττητη επί των ημερών Χιμένεθ– ΑΕΚ είναι ο Ατρόμητος που έβαζε δύσκολα στην Ενωση ακόμη και σε περιόδους που η ομάδα διεκδικούσε τον τίτλο. Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά η ίδια ομάδα μακριά από την έδρα της είναι σύνολο που την κατατάσσει στη 10η θέση, γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της –πραγματικής– βαθμολογίας. Ο Χιμένεθ ξεκλείδωσε το «μέταλλο νικητή» των ποδοσφαιριστών του που βρισκόταν κάπου κρυμμένο για πολύ καιρό και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο είναι να καταφέρει να το κάνει ξανά στους εκτός έδρας αγώνες.

Χρονικά, η Ενωση αγωνίζεται πρώτη στα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής, εν σχέσει με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Παίζει Σάββατο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονται μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ Κυριακής. Αυτή η αγωνιστική μοιάζει να είναι μία εκ των κρισιμότερων, αφενός διότι η ΑΕΚ παίζει σε μια δύσκολη έδρα, αφετέρου επειδή οι αντίπαλοί της είτε παίζουν μεταξύ τους (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος), είτε παίζουν δύσκολους αγώνες (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός). Η νίκη στο Περιστέρι θα προσφέρει ηρεμία, βαθμούς και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό τη μεθεπόμενη Κυριακή. Το θέμα Αραούχο και οι όποιες πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα βασανίζει τους οπαδούς της Ενωσης, ωστόσο οποιαδήποτε κουβέντα πριν από τη λήξη της σεζόν οπότε και λήγει ο δανεισμός του, δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή