Επί ποδός η ελληνική ρυθμική και ενόργανη γυμναστική

Επί ποδός η ελληνική ρυθμική και ενόργανη γυμναστική

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκονται οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής. Πρόκειται για την πρώτη χρονιά του ολυμπιακού κύκλου και οι εκπρόσωποι της χώρας μας δουλεύουν τα νέα τους προγράμματα και έχουν ως απώτερο στόχο να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ενόργανη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό, στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (16-19/3) και η εθνική ομάδα του ανσάμπλ θα πάρει μέρος στο διεθνές κύπελλο «Αφροδίτη» που θα διεξαχθεί στη χώρα μας (24-26/3, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου). Η εθνική ανσάμπλ αποτελείται από νέα κορίτσια. Πρόκειται για τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγ. Αποστολίδου, Αν. Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου.

Οι νεαρές πρωταθλήτριες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ως ομάδα στο κύπελλο «Αφροδίτη». Θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα πέντε στεφάνια και στις τρεις μπάλες – δύο σχοινάκια. «Η ομάδα μας έχει ψηλά παιδιά με όμορφη παρουσία, τα οποία μπορούν να πετύχουν αρκετά πράγματα, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτούς τους ρυθμούς», δήλωσε η προπονήτριά τους Ιρίνα Ιλίεβα. Η ελληνική ρυθμική δουλεύει με μακροπρόθεσμους στόχους. Μαζί με την πρώτη ομάδα προπονούνται και εννέα μικρότερα κορίτσια ώστε να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο μέλλον. Πρόκειται για τις Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Γαλήνη Γούτη, Σοφία Φύσσα, Ειρ. Νικολούλια, Αύρα Ντούρο, Ζωή Πουλοπούλου και Μυρτώ Νικολοπούλου.

Οι εθνικές ομάδες της ενόργανης βρίσκονται στο Μπακού προκειμένου να κάνουν την τελευταία τους «πρόβα» πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Οι αγώνες θα αρχίσουν αύριο με προκριματικούς οργάνων (έδαφος: Μαρκούσης, Τανταλίδης, δίζυγο: Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου, κρίκοι: Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης. Γυναίκες: Αλμα: Αφράτη, ασύμμετροι ζυγοί: Αφράτη, Πλυτά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή