Τσάμπιονς Λιγκ: H Mονακό γίνεται ξανά μεγάλη

Τσάμπιονς Λιγκ: H Mονακό γίνεται ξανά μεγάλη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μονακό, νικώντας με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και έβαλε πλώρη ξανά για τις μεγάλες επιτυχίες των 2004 (φιναλίστ), 1994 και 1998 (ημιτελικοί). Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε ανώτερη των Αγγλων στο μεγαλύτερο μέρος και των δύο αγώνων και πήρε πανάξια πρόκριση. Στη ρεβάνς του 5-3 της Αγγλίας, η Μονακό απάντησε με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίωρο από τους Εμπαπέ και Φαμπίνιο. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, διατήρησε με άνεση το προβάδισμά της, αλλά στις αρχές του δεύτερου η Σίτι εμφανίστηκε ενισχυμένη και πήρε τα ηνία, μειώνοντας σε 2-1 με τον Σανέ στο 71΄. Εξι λεπτά αργότερα, οι Μονεγάσκοι ανέκτησαν το προβάδισμα με γκολ του Μπακαγιόκο και διατήρησαν χωρίς προβλήματα το σκορ πρόκρισης. H πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι δεν συνδυάστηκε με κάποια ευρωπαϊκή επιτυχία, ενώ η Μονακό κατάφερε να πανηγυρίσει μια πρόκριση που ελάχιστοι περίμεναν όταν η έγινε η κλήρωση.

Στον άλλο αγώνα της χθεσινής ημέρας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και οι Ισπανοί προκρίθηκαν μετά το 2-4 του πρώτου αγώνα.

Γεμάτος επαίνους για τα «σκυλιά του πολέμου της Λέστερ» ήταν ο βρετανικός Τύπος χθες, αναφερόμενος στους παίκτες της πρωταθλήτριας Αγγλίας που απέκλεισαν τη Σεβίλλη και μπήκαν στην οκτάδα του θεσμού.

Επίκεντρο των σχολίων θαυμασμού ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ, ο τερματοφύλακας που απέκρουσε από ένα πέναλτι σε καθένα από τα ματς με τη Σεβίλλη και ο υπηρεσιακός (;) τεχνικός Κρεγκ Σέξπιρ που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας όταν πήρε τα ηνία από τον απολυθέντα Κλάουντιο Ρανιέρι.

«Μην κάνετε λάθος, με την αξία μας έχουμε φτάσει εδώ», είπε ο κ. Σέξπιρ, προσθέτοντας ενόψει της φάσης των προημιτελικών πως «μπορεί να είμαστε η ομάδα-έκπληξη». Σαφής άλλωστε ήταν ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, όταν ρωτήθηκε προχτές ποια ομάδα θα ήθελε να αποφύγει στην αυριανή (1 μ.μ.) κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ: «Τη Λέστερ! Είναι επικίνδυνη και παθιασμένη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή