Νέο αίμα στην Εθνική από Σκίμπε

Νέο αίμα στην Εθνική από Σκίμπε

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Κάρλος Ζέκα, Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μανθάτης είναι τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε για τον κρίσιμο αγώνα του μεθεπόμενου Σαββάτου 25 Μαρτίου (21.45) με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να σημειωθεί πως ο πολιτογραφημένος Ελληνας αρχηγός του Παναθηναϊκού κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική, όπως και οι δύο νεαροί μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, ο Γερμανός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γιώργο Κουτρουμπή, τον οποίο είχε στα πλάνα του στις προηγούμενες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η ΕΠΟ διευκρίνισε πως δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα απαραίτητα έγγραφα του Κάρλος Ζέκα (διαβατήριο), με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο ματς με το Βέλγιο να βρίσκεται στον «αέρα», έως ότου ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία. Δεν αναμένεται, πάντως, σημαντική καθυστέρηση και λογικά ο μέσος του Παναθηναϊκού θα ακολουθήσει την αποστολή στις Βρυξέλλες. Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοικτή σε φιλάθλους και ΜΜΕ.

Συνοπτικά στην 24μελή αποστολή βρίσκονται οι Γλύκος, Καπίνο, Κυριακίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μάριος Οικονόμου, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Τζιόλης, Ζέκα, Σιώπης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μάνταλος, Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Μανθάτης και Μπακασέτας. Σημαντική απουσία για την Εθνική μας αυτή του Καρνέζη, ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Ουντινέζε και δεν είναι διαθέσιμος.

Κλήσεις έκανε χθες και ο Αντώνης Νικοπολίδης για τα δύο φιλικά της Εθνικής Ελπίδων με την Ουγγαρία (22 Μαρτίου) στην Τούμπα και με την Πολωνία (25/3) στο Βλόντεσκ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τους Κότσαρη, Θεοδωράκη, Σάλιακα, Τσιμίκα, Πασαλίδης, Ευαγγέλου, Δεληγιαννίδη, Βαφέα, Πάτα, Καραχάλιο, Αγγελόπουλο, Γαλανόπουλο, Ορφανίδη, Βασιλούδη, Λάμπρου, Τάσο Δώνη, Μεληκιώτη, Κουλούρη, Χατζηγιοβάννη και Βέργο.

• Χαμηλή πτήση για την Εθνική μας ομάδα των Παίδων, η οποία ηττήθηκε 3-0 εκτός έδρας από την Πολωνία και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σκόρας στο 11΄ και του Πράζελικ στο 36΄, έχασε πέναλτι με τον Γκαργκαλατζίδη στο 54΄ (απέκρουσε ο Μπόζεκ), ρίσκαρε και το πλήρωσε με ένα ακόμη γκολ, από τον Κίβιορ στο 64΄. Την πρώτη θέση του ομίλου κατέλαβε τελικά η Ισπανία, η οποία προκρίνεται απευθείας, ενώ η δεύτερη, Πορτογαλία, περιμένει να ολοκληρωθούν οι αγώνες όλων των ομίλων για να δει εάν θα είναι στις καλύτερες δεύτερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή