«Ναυάγιο» Ολυμπιακού στον Βόσπορο

«Ναυάγιο» Ολυμπιακού στον Βόσπορο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, με απογοητευτική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη. Ηττήθηκε από την Μπεσίκτας με σκορ 4-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τη δική του αδράνεια στο ξεκίνημα του αγώνα και τη λανθασμένη αντίδρασή του όταν μείωσε σε 2-1 και βρέθηκε με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Αμπουμπακάρ.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ. Στο 10΄ ο Φορτούνης έχασε την μπάλα, αυτή πήγε δεξιά στον Ταλίσκα, του οποίου η σέντρα κατέληξε στον Αμπουμπακάρ και αυτός ανενόχλητος με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα των Πειραιωτών και πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 22΄ ο Κουαρέσμα βρήκε χώρο από τα δεξιά, σέντραρε προς τον Μπάμπελ, ο οποίος κοντρόλαρε και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεάλι για το 2-0, ο οποίος φέρει ευθύνη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι ερυθρόλευκοι «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο. Πίεσαν την Μπεσίκτας, πήραν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30΄ ανταμείφθηκαν, όταν ο Ελιουνούσι, από σέντρα του Σισοκό, με γυριστό σουτ μείωσε σε 2-1!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Ολυμπιακό, όταν στο 40΄ ο διαιτητής Ολιβερ απέβαλε, ορθώς, με απευθείας κόκκινη τον Αμπουμπακάρ γιατί κουτούλησε στον Ρέτσο.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός παρότι πίεσε, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση στο 48΄, όταν ο Ελιουνούσι προσπάθησε να βρει στη μικρή περιοχή τον Ανσαριφάρντ, αλλά την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Μπεσίκτας απομάκρυναν και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 58΄, με τον Φάμπρι να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ο Βούζας πέρασε στο παιχνίδι τούς Σεμπά (αντί του Μανθατή) και Μάριν (αντί του Καμπιάσο), θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετικογενή για το τελευταίο 20λεπτο, αλλά εν τέλει η Μπεσίκτας ήταν αυτή που σκόραρε σε μια αντεπίθεσή της, παρότι ουσιαστικά έπαιζε με εννιά, καθώς ο Κουαρέσμα κούτσαινε λόγω τραυματισμού… Στο 75΄ ο Μπάμπελ κέρδισε τον Ρέτσο στην εναέρια μονομαχία τους και με διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε τον -και πάλι με κακή αντίδραση- Λεάλι, γράφοντας το 3-1 και εξανεμίζοντας τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ιδέες για να γίνουν απειλητικοί και στο 84΄ η Μπεσίκτας πέτυχε κι άλλο γκολ, όταν ο Ταλίσκα εξέθεσε όλη την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού και με μια έξυπνη κάθετη βρήκε τον Τσενκ Τοσούν, ο οποίος με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 4-1, υπό τους ήχους του Ζορμπά στα μεγάφωνα…

Mετά το φινάλε, ο Βασίλης Βούζας τόνισε: «Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και τη σωστή νοοτροπία, για να πάρουμε την πρόκριση», σχολίασε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Αλί Σισοκό επεσήμανε πως «Είμαστε λυπημένοι επειδή αποκλειστήκαμε, ωστόσο πρέπει πλέον να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση, καθώς έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες», ενώ ο Ταρίκ Ελιουνούσι υποστήριξε: «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό».

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές): Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60΄ Νεσίπ Ουϊσάλ), Ταλίσκα (90+1΄ Ινλέρ), Κουαρέσμα (82΄ Τοσούν), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76΄ Μαρτίνς), Καμπιάσο (67΄ Μάριν), Φορτούνης, Μανθάτης (56΄ Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή