Λάμψη και ταλέντα στο «2 ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χορού»

Λάμψη και ταλέντα στο «2 ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χορού»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μουσική, ρυθμό και χορό έχει «γεμίσει» η αίθουσα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών όπου χθες και σήμερα (Κυριακή) διεξάγεται το «2 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασσικού Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού».

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 485 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ στην κριτική επιτροπή βρίσκονται κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι οι οποίοι έχουν έρθει από το εξωτερικό ειδικά για τη διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα άρχισε χθες με κλασσικό και σύγχρονο χορό και θα ολοκληρωθεί σήμερα με μοντέρνο και με το φαντασμαγορικό Gala (17.00) όπου θα πάρουν μέρος όλοι όσοι διακρίθηκα στη διοργάνωση. «Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων υπήρχαν δύο παιδιά εκπληκτικά. Με εντυπωσίασαν», δήλωσε στην «Κ» ο Ντανιελ Λομέλ. Ο διακεκριμένος παλαιός χορευτής (έχει περισσότερες από 9.000 παραστάσεις στο ενεργητικό του) μας επισήμανε ότι «ταλέντα στον χώρο του χορού βρίσκουμε ένα στα 10.000.000 ανθρώπους».

Από τη Νέα Υόρκη ήρθε για τη διοργάνωση η Αλεξάνδρα Αβράμη. Πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα μπαλαρίνα που κατάφερε να επιλεγεί από το φημισμένο American Ballet Theater. «Είναι ωραίο να γίνονται ανάλογες δράσεις, ώστε όσοι ασχολούνται με τον χορό να έχουν ευκαιρίες να δείξουν τη δουλειά τους. Είδαμε ωραίες χορογραφίες, αλλά περισσότερο από όλα μου άρεσε το πάθος των παιδιών που αγωνίστηκαν. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές», δήλωσε στην Κ» η Αλεξάνδρα Αβράμη. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν και οι Ζωή Τατόπουλος, Αντώνης Κουρούτης, Μάρκους Γιακούμογλου και ο Σάμι Γκιάν από την Κένυα.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τη «Morgana». Μία καλλιτεχνική ομάδα που έχει ως στόχο να αναδείξει την καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση του ανθρώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή