Πρόκληση για ΠΑΟ η διαχείριση της νίκης

Πρόκληση για ΠΑΟ η διαχείριση της νίκης

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα του ντέρμπι βρήκε τον θριαμβευτή Παναθηναϊκό να κρατά συνειδητά τους τόνους χαμηλά και τον ηττημένο Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει τρόπο να μαζέψει τα κομμάτια του. Η καταλυτική επικράτηση των «πρασίνων» δεν αποδόθηκε από το «φτωχό» 1-0 στον βαθμό που τους άξιζε, αλλά η γενικότερη εικόνα τους ενίσχυσε την αύρα αισιοδοξίας και την αίσθηση ότι επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη γίνεται σοβαρή και οργανωμένη δουλειά, με πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βαδίζει στον σωστό δρόμο, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όπως τόνισε μιλώντας στον Σπορ FM ο τεχνικός διευθυντής του, Νίκος Λυμπερόπουλος: «Για εμάς υπάρχει ήδη μια καινούργια μέρα. Οσο ανεβαίνεις και παίρνεις σημαντικές νίκες, πρέπει να προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη, να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς, να κοιτάξουμε μπροστά. Πάμε πολύ καλά από την άποψη ότι πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στη δουλειά μας, όπως φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ και θεωρώ πως τα αποτελέσματα θα είναι όλο και καλύτερα. Εχουμε πολύ καλό κλίμα και χαμογελαστά αποδυτήρια. Δικαιωθήκαμε προς το παρόν».

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη και σε επίπεδο εξέδρας. Η συμπεριφορά των οπαδών του ήταν υποδειγματική και η στήριξή τους στην ομάδα συγκλονιστική, σε σημείο που η ΠΑΕ να εκδώσει ανακοίνωση για να τους ευχαριστήσει και να τους ζητήσει να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και στα επόμενα παιχνίδια. Ενα απ’ αυτά θα είναι και ο εντός έδρας ημιτελικός του Κυπέλλου, με τον αντίπαλο να γίνεται γνωστός σήμερα. Και δεδομένα θα είναι ντέρμπι, όποιος από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ βρεθεί στον δρόμο του.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, η άσχημη εικόνα με μόλις μία τελική προσπάθεια και φανερή αδυναμία της ομάδας να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου, ενόχλησε περισσότερο κι από την ήττα. Δεν είναι τυχαίο που ο Βούζας, αν και είναι ουσιαστικά υπηρεσιακός τεχνικός και χωρίς σημαντικό λόγο στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, έδειξε με τις δηλώσεις του τη δυσαρέσκειά του για τη νοοτροπία κάποιων παικτών του, στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι αν δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, δεν θα έχουν μέλλον στην ομάδα. Ηταν η 5η ήττα για τους «ερυθρόλευκους» σε διάστημα 28 ημερών, με μόνο ελαφρυντικό ότι χρειάστηκε να παίξουν 21 αγώνες σε διάστημα 2,5 μηνών. Η διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου λειτουργεί ως παυσίπονο και αποφορτίζει κάπως την πίεση, γι’ αυτό και η υποδοχή της αποστολής στου Ρέντη από εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών δεν είχε εντάσεις παρά μόνο… ενστάσεις για την κακή αγωνιστική εικόνα σχεδόν όλων των παικτών τον τελευταίο μήνα.

Στη μάχη των πλέι οφ, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (1-0) από το Περιστέρι και αύξησε τη διαφορά της σε τρεις βαθμούς από την Ξάνθη, η οποία έχασε πολύτιμο έδαφος μετά το απρόσμενο 2-2 με τον Λεβαδειακό στην έδρα της. Ηταν η 3η εκτός έδρας νίκη της «Ενωσης» στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από δύο σοβαρά λάθη των βοηθών, ένα για κάθε ομάδα, που προκάλεσαν την παραπομπή τους. Σημαντική νίκη πήρε και ο ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στο ντέρμπι της Τούμπας, αλλά ο άσεμνος τρόπος που πανηγύρισε ο Πέλκας το μοναδικό γκολ του αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, επισκίασε το ίδιο το παιχνίδι. Πέρα από το ότι κινδυνεύει ο ίδιος με βαριά τιμωρία, απολογούμενος θα βρεθεί και ο Λούμπος Μίχελς ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή για την απευθείας κόκκινη κάρτα. Με την κάλυψη του Ιβιτς που τον δικαιολόγησε, ο Πέλκας είπε αρχικά ότι δεν μετανιώνει και δεν έχει λόγο να ζητήσει συγγνώμη για την αντίδρασή του, αλλά μετά τη φανερή ενόχληση του Ιβάν Σαββίδη, ανασκεύασε εν μέρει με ανάρτησή του στο instagram: «Τόσο έντονα συναισθήματα, τόσο αυθόρμητα που κάποιες φορές παρεξηγούνται χωρίς να θέλεις να θίξεις απολύτως κανέναν και απλά σου βγαίνει η ένταση της στιγμής, το πάθος για την ομάδα που αγαπάς».

Οι νίκες της Βέροιας με 4-0 επί της Κέρκυρας και της Λάρισας με 1-0 επί του Παναιτωλικού, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Αστέρα Τρ. μετά την ισοπαλία (1-1)στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι Αρκάδες απέχουν μεν 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά αν δεν αλλάξουν άμεσα την εικόνα του τελευταίου διμήνου, κινδυνεύουν να βρεθούν προ… απροόπτου. Στα «δίχτυα της αράχνης» παραμένει για τα καλά μπλεγμένος και ο Ηρακλής, ο οποίος πάλεψε μεν, αλλά ηττήθηκε 1-0 (77΄ Γιακουμάκης) από τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή