Νέα διάκριση για τη Γυμναστική

Νέα διάκριση για τη Γυμναστική

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «χρυσές» υποσχέσεις άρχισε από αγωνιστικής πλευράς η χρονιά για την ελληνική ενόργανη. Το πρώτο τεστ των πρωταθλητών μας στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού ολοκληρώθηκε με το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια, το ασημένιο της Βασιλικής Μιλλούση και με ελπιδοφόρα, για το μέλλον, πλασαρίσματα άλλων αθλητών.

Η… χρυσή αρχή έγινε από τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο ολυμπιονίκης του Ρίο εκτέλεσε με εντυπωσιακό τρόπο το νέο του πρόγραμμα και υπενθύμισε στο διεθνές στερέωμα ότι είναι ο… αδιαφιλονίκητος «άρχοντας των δαχτυλιδιών». Παρόλο που το πρόγραμμα είναι καινούργιο, αυτά που εντυπωσίασε ήταν η τέλεια έξοδος και η αριστοτεχνική προσγείωση. Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και, όλα δείχνουν, ότι ο πρωταθλητής μας θα προσθέσει ακόμη ένα χρυσό στη συλλογή του. Στον τελικό των κρίκων συμμετείχε και ο νεαρός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση. «Ηταν η πρώτη μου διεθνής εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήμουν λίγο νευρικός, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Αποδεικνύουμε ότι δεν εφησυχάσαμε μετά το Ρίο. Μαζί με τον προπονητή μου τον κ. Ράπτη δουλεύουμε πολύ ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα και για να παραμείνουμε στην κορυφή. Αποτελεί ένα πολύ καλό μήνυμα ενόψει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εκτέλεσή μου ήταν πολύ καλή για τις δεδομένες συνθήκες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να τελειοποιήσουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο ολυμπιονίκης.

Στις επιτυχίες επέστρεψε και η Βασιλική Μιλλούση. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό. Τελευταία φορά που είχε ανεβεί η πρωταθλήτριά μας σε βάθρο ήταν στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους (2013). Το μετάλλιο του Μπακού είναι το 14ο στη συλλογή της πρωταθλήτριας από παγκόσμια κύπελλα. «Αφήνω το Μπακού με μία ανάσα αισιοδοξίας, γιατί τα τελευταία ένα-δύο χρόνια τα πράγματα δεν μου πήγαιναν τόσο καλά στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η εμφάνιση και το μετάλλιο μου δίνουν μία πολύ καλή ώθηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι εκεί μία ανάλογη εμφάνιση θα είναι αρκετή για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού», υπογράμμισε η πρωταθλήτρια.

Στις λεπτομέρειες έχασε το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους η Ιωάννα Ξουλόγη. Η αθλήτρια ήρθε 4η. Θετική ήταν η εμφάνιση και της Αργυρώς Αφράτη, η οποία πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση στο άλμα.

Οι επιτυχίες των πρωταθλητών μας ώθησαν και την πολιτική ηγεσία να δώσει ευχές μέσα από χώρους κοινωνικής δικτύωσης. Στο προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κοινοποιήθηκαν συγχαρητήρια προς τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά αυτή τη φορά ο πρωταθλητής δεν αρκέστηκε να απαντήσει με ένα «ευχαριστώ». «Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους».

Τα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του Θανάση Βασιλειάδη όταν ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ και της ΕΓΟ δεν ήταν η αναμενόμενη. «Με αυτή την αντιμετώπιση που έχουμε από τη ΓΓΑ, δεν νομίζω ότι η ομοσπονδία μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο λειτουργίας. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη από τους Ελληνες φιλάθλους, από όσους έχουν προσδοκίες από εμάς και, ίσως, να τους απογοητεύσουμε», είχε δηλώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή