Διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής στο Π. Φάληρο

Διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής στο Π. Φάληρο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμό, μουσική και χάρη θα «γεμίσει» από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου το Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Στην ολυμπιακή εγκατάσταση θα διεξαχθεί το «3o Κύπελλο Αφροδίτη» της ρυθμικής γυμναστικής, όπου θα πάρουν μέρος 265 αθλήτριες από 23 χώρες. Στη διοργάνωση θα κάνει «πρεμιέρα» και η εθνική ομάδα ανσάμπλ.

Στο διεθνές τουρνουά νέες αλλά και έμπειρες αθλήτριες θα παρουσιάσουν τα καινούργια προγράμματά τους και ιδιαίτερα οι μικρότερες σε ηλικία θα προσπαθήσουν να «θεμελιώσουν» το όνομά τους στον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής εν όψει των παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα πάρω μέρος σε έναν αγώνα με υψηλό ανταγωνισμό και, μάλιστα, στη χώρα μου. Μεγάλοι στόχοι αυτής της χρονιάς είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το παγκόσμιο», δήλωσε η 17χρονη Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία πέρυσι ήταν από τις πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης, ενώ η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΕΓΟ Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, συμπλήρωσε: «Αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για τις αθλήτριές μας να αγωνίζονται σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου σε μία τόσο καλή εγκατάσταση μέσα στη χώρα τους».

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Ομιλο Π. Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον δήμο της περιοχής. Η διοργάνωση αποτελεί έμπνευση της Ελένης Μιχοπούλου, η οποία ασχολείται με τη ρυθμική 38 χρόνια: «Ολες οι χώρες που ασχολούνται με το άθλημα γνωρίζουν για το «Κύπελλο Αφροδίτη». Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα έρθουν αθλήτριες από τέσσερις Ηπείρους», υπογράμμισε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Σημαντική θα είναι η οικονομική ενίσχυση των αγώνων στους επαγγελματίες της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τις ημέρες της διοργάνωσης οι ξένες αποστολές αναμένεται να αφήσουν περισσότερες από 150.000 ευρώ. «Από την πρώτη ημέρα “αγκαλιάσαμε” τους αγώνες. Θέλουμε να γίνουν γνωστοί σε όλους τους ανθρώπους του χώρου, ώστε όσοι ασχολούνται με το άθλημα να λένε “Πάμε στο Κύπελλο Αφροδίτη, πάμε στο Π. Φάληρο”», τόνισε ο δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης.

Τη διοργάνωση θα συμπληρώνουν ουσιαστικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή