Θρίλερ για την υπογραφή του Γκαρντ

Θρίλερ για την υπογραφή του Γκαρντ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε μετατραπεί η υπόθεση του προπονητή για τον Ολυμπιακό, που περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή την απάντηση του Ρεμί Γκαρντ σε πρόταση συνεργασίας που κατατέθηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Τάκης Λεμονής περίμενε στο ακουστικό του για να ξεκινήσει την τρίτη του θητεία στο λιμάνι ως προπονητής, ασχέτως αν γνώριζε και ο ίδιος πως αποτελεί δεύτερη ή και τρίτη λύση.

Τα τέσσερα γκολ από την Μπεσίκτας και η απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ενόχλησαν τους ιθύνοντες της ομάδας περισσότερο και από την ίδια την ήττα στο ντέρμπι. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε ικανός να κερδίσει τον αγώνα σε κανένα σημείο του 90λέπτου έφερε ουσιαστικά το πρόωρο τέλος του Βασίλη Βούζα, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίστηκε ως λύση ανάγκης. Ο Γάλλος Φιλίπ Μοντανιέ απάντησε αρνητικά, ενώ το ενδιαφέρον για τον Αϊτόρ Καράνκα έμεινε σε φιλολογικά επίπεδα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται αγκαλιά με ακόμη έναν τίτλο, ωστόσο με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα (συνεχόμενες ήττες, αποκλεισμός από την Ευρώπη, ντέρμπι στο Κύπελλο), η χρονιά απέκτησε ξαφνικά μεγάλη σημασία. Τα δύο ματς των ημιτελικών αγώνων με την ΑΕΚ και η προοπτική ενός τελικού με τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ δίνει στον νικητή της διοργάνωσης το πρεστίζ ενός τίτλου που δεν κατακτήθηκε επί αδύναμων αντιπάλων, αλλά επί των άμεσων ανταγωνιστών των εγχώριων διοργανώσεων.

Ως προς το βιογραφικό των δύο περιπτώσεων που εξέταζε ο Ολυμπιακός, ο Τάκης Λεμονής είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των «ερυθρολεύκων». Επί των ημερών του, πανηγυρίστηκε το πρώτο «διπλό» στην Ευρώπη το 2007, ενώ ο 57χρονος τεχνικός έχει να επιδείξει σημαντικότατες νίκες ως προπονητής του Ολυμπιακού, με πιο ξεχωριστές την νίκη με 1-4 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το 2001 και τη νίκη με 6-1 επί της ΑΕΚ την ίδια χρονιά. Χειρότερη στιγμή για τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού, η απώλεια του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ στην ήττα με 2-4 επίσης το 2001. Ο Ελληνας προπονητής, πέραν του Ολυμπιακού, έχει βρεθεί στον πάγκο των ΑΠΟΕΛ, Πανιωνίου, Λεβαδειακού, Ομόνοιας, Καλλιθέας και Παναιτωλικού, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Αλ Ράεντ της Σαουδικής Αραβίας από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Ρεμί Γκαρντ ήταν στη Λιόν από το 2011 ώς το 2014 και πέρυσι βρέθηκε στην Αστον Βίλα από την οποία απολύθηκε το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Στη Λιόν είχε μια αρκετά καλή παρουσία πανηγυρίζοντας και το Κύπελλο Γαλλίας, ενώ στην Αστον Βίλα δεν μπόρεσε να σώσει μια χρονιά που είχε πάρει αρνητική τροπή πριν από την έλευσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή