Στις Βρυξέλλες από χθες η Εθνική ποδοσφαίρου

Στις Βρυξέλλες από χθες η Εθνική ποδοσφαίρου

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά θα βρει αύριο τον πήχυ η εθνική μας ομάδα, στον δρόμο της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο αγώνας της με το Βέλγιο (Σάββατο, 21.45) ήταν εξ ορισμού ο πιο δύσκολος που είχε σε όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Το Βέλγιο κάνει μέχρι στιγμής επίδειξη δύναμης στον 8ο όμιλο, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με συντελεστή τερμάτων 21-1! Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να το απειλήσει, με χαρακτηριστικό ότι στο «ντέρμπι» με τη Βοσνία επικράτησε πολύ εύκολα με το εμφατικό 4-0. Πρόκειται ξεκάθαρα για το μεγάλο φαβορί του ομίλου και θα είναι έκπληξη μεγατόνων εάν χάσει την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Η λογική θέλει πιο εφικτό στόχο για την Εθνική μας την κατάκτηση της 2ης θέσης του ομίλου, που δίνει την ευκαιρία πρόκρισης μέσω αγώνων μπαράζ. Βασικός ανταγωνιστής της ως προς τον στόχο αυτό δεν είναι το Βέλγιο αλλά η Βοσνία, από την οποία έχουμε τώρα μια διαφορά 3 βαθμών, αλλά στην ουσία δεν έχουμε έναντί της κάποιο πλεονέκτημα. Η ήττα των Βοσνίων στις Βρυξέλλες είναι από τις θεωρούμενες «εντός προγράμματος», ενώ με την ισοπαλία που απέσπασαν από την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν ένα μικρό προβάδισμα κι ας είναι τώρα τρεις βαθμούς πίσω. Για να κερδίσει το πλεονέκτημα, η ελληνική ομάδα πρέπει κατ’ αρχάς να πάρει κάτι εκεί που οι Βόσνιοι δεν τα κατάφεραν. Αν κερδίσει κάτι αύριο στις Βρυξέλλες, θα είναι «χρυσάφι», όχι τόσο απέναντι στο Βέλγιο όσο απέναντι στη Βοσνία.

Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Η προετοιμασία της Εθνικής μας ολοκληρώθηκε χθες το πρωί χωρίς απρόοπτα και η αποστολή αναχώρησε για τις Βρυξέλλες το μεσημέρι, με όλους τους παίκτες που είχε καλέσει ο Γερμανός τεχνικός. Απουσίες υπάρχουν, βέβαια, αλλά δεν ήταν ξαφνικές. Ο Καρνέζης είναι τραυματίας και ήταν γνωστό από τον περασμένο μήνα ότι δεν θα είναι διαθέσιμος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένος από τον αγώνα με τη Βοσνία, ενώ ο Καρέλης, που λόγω των αναγκών του συγκεκριμένου αγώνα και της εμπειρίας του ελέω Γκενκ από το βελγικό πρωτάθλημα θα ήταν πολύ χρήσιμος αύριο, είναι κι αυτός εκτός λόγω της επέμβασης στους χιαστούς, που τον έχει αφήσει εκτός μέχρι το τέλος της περιόδου.

Για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου διεξάγονται αύριο ακόμα δύο παιχνίδια, από τα οποία δεν έχει η Εθνική μας να περιμένει κάποιο «δώρο»: η Βοσνία υποδέχεται το αδύναμο Γιβραλτάρ με μόνο ερώτημα το πόσο ψηλά θα πάει το σκορ στην αναμενόμενη νίκη της, ενώ ο αγώνας Κύπρου – Εσθονίας δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον για εμάς, διότι οι δύο αυτές ομάδες είναι πίσω και δεν διεκδικούν μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Η βαθμολογία (4 αγων.): Βέλγιο 12 (τερμ. 21-1), Ελλάς 10 (9-2), Βοσνία 7 (8-5), Κύπρος 3 (3-8), Εσθονία 3 (5-15), Γιβραλτάρ 0 (2-17).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή