Σε ρυθμούς Μπεργκ και Ουζουνίδη

Σε ρυθμούς Μπεργκ και Ουζουνίδη

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφραγίδα του Μάρκους Μπεργκ έβαλε μια καταπράσινη πινελιά στα ματς της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα δύο γκολ του Σουηδού στράικερ οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια μεγάλη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνοντας αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα και στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ότι, δηλαδή, οι «πράσινοι» αυτή την εποχή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και χτίζουν σε γερές βάσεις υψηλότερες προσδοκίες για την επόμενη περίοδο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταφέρει να αλλάξει με θεαματικό τρόπο την ομάδα του και βοήθησε πολύ τον Μπεργκ να βρεθεί ίσως στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Με 15 γκολ σε 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα από το ξεκίνημα του 2017, είναι (μαζί με τον Ντοστ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) ο πιο παραγωγικός επιθετικός της Ευρώπης στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου και ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, με 20 γκολ συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, χωρίς να υπολογίζει στον Ζέκα, ο οποίος εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών. Οι άμεσες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δεν φρενάρουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της επόμενης περιόδου, με τον Μασούντ που μένει ελεύθερος από τον Πανιώνιο να βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλον στη σχετική λίστα. Προτάθηκε και εξετάζεται, επίσης, ο Ντοριάν Λεβέις, αριστερός μπακ της Γκινγκάμπ, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Τα εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (Μεγ. Τετάρτη, 19.00) κυκλοφορούν από σήμερα, με προτεραιότητα για τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Η ηττημένη του ντέρμπι, ΑΕΚ, προσπαθεί να διαχειριστεί την πρώτη της ήττα έπειτα από ένα μεγάλο θετικό σερί επί Χιμένεθ, με τον Ισπανό προπονητή να χρησιμοποιεί «μαστίγιο και καρότο» μιλώντας χθες στους παίκτες του, λόγω της μεγάλης διαφοράς που είχαν στην εικόνα τους στο απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο και στο θεαματικά καλύτερο β΄ μέρος. Με την ήττα αυτή, η διαφορά από την 6η θέση που οδηγεί εκτός πλέι οφ είναι μόλις δύο βαθμοί και δίνει διάσταση ντέρμπι στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Οι Κρητικοί διεκδικούν μαζί με την ισόβαθμή τους Ξάνθη μια θέση στην πρώτη πεντάδα και με νίκη τους αύριο, προσπερνούν την ΑΕΚ και αλλάζουν τα τωρινά δεδομένα. Πρόβλημα για τον Γιώργο Παράσχο είναι οι τραυματισμοί των Καρυπίδη, Γιακουμάκη και Μανούσου, που καθιστούν αμφίβολη τη συμμετοχή τους. Πρόβλημα απέκτησε και ο Χιμένεθ με τις κίτρινες που συμπλήρωσαν οι Σιμόες, Λαμπρόπουλος. Θα εκτίσουν στα ματς με Κέρκυρα, Λεβαδειακό ο πρώτος και με τον ΠΑΣ Γιάννενα ο δεύτερος.

Παρά την ήττα του με 2-1, ο Πλατανιάς έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Φάληρο εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά στάθηκε περισσότερο στα «παρατράγουδα» του αγώνα. Με μια ειρωνική ανακοίνωση κατήγγειλε τη «φιλοξενία» των γηπεδούχων και έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού πάνω από τη φυσούνα και προπηλακισμούς παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο. Ανταπαντώντας, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κ. Καραπαπάς, τόνισε ότι κάποιοι «προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για το Καραϊσκάκη εν όψει ΑΕΚ».

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου και είναι μόλις ένα βήμα πριν από την τυπική εξασφάλιση της συμμετοχής του στα πλέι οφ, αλλά πρώτος στόχος του είναι η 2η θέση που προϋποθέτει θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Με το 2-0 επί της Λάρισας στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τους «κυανέρυθρους» και έναν πάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά η νίκη του αποδείχθηκε «πύρρειος», καθώς χάνει μέχρι το τέλος της περιόδου τον Μυστακίδη. Υπέστη ρήξη μηνίσκου και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, με φόβους ότι μπορεί να έχει πειραχθεί και ο πρόσθιος χιαστός. Ο ΠΑΟΚ έχει και θέματα απειθαρχίας να αντιμετωπίσει. Ο Ουάρντα καθυστέρησε να επιστρέψει από την Αίγυπτο με τη δικαιολογία ότι αποκοιμήθηκε στο αεροδρόμιο και έχασε την πτήση, ενώ οι Κουλούρης, Πούγγουρας, Πέλκας, Μυστακίδης, Κάτσε και Σιαμπάνης τιμωρήθηκαν με 3.000 ευρώ πρόστιμο λόγω κακής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη μάχη της ουράς, τη νίκη της ημέρας την πέτυχε με 3-0 ο Ηρακλής στην Κέρκυρα, αλλά το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ενώ αρχικά ο κ. Παπαθανασάκης δεν προτίθετο να καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση διότι όπως έλεγε «ήταν άδικος κόπος», χθες έγινε γνωστό ότι θα τον καταθέσει τελικά κι ας είναι ελλιπέστατος. Πρόσθετο «αγκάθι» είναι οι οφειλές προς Μπουκουβάλα και Λαδά που εάν δεν εξοφληθούν έως σήμερα, θα κοστίσουν στον «Γηραιό» αφαίρεση 6 βαθμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή