Τρίτη ευκαιρία για ευρωπαϊκό τίτλο

Τρίτη ευκαιρία για ευρωπαϊκό τίτλο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη φορά μία ελληνική ομάδα θα βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό βόλεϊ γυναικών. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε από τη Γενισέι (Ρωσία) με 0-3, αλλά κατάφερε να υπερισχύσει στο «χρυσό» σετ που του έδωσε το «εισιτήριο» για τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Η άλλη ελληνική ομάδα που έχει παίξει σε τελικό είναι ο Παναθηναϊκός και, μάλιστα, δύο φορές (2000 κύπελλο Κυπελλούχων και 2009 Τσάλεντζ Καπ), χωρίς, όμως, να κατακτήσει τρόπαιο.

Οι «ερυθρόλευκες» θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Τσάλεντζ Καπ με αντίπαλο την τουρκική Προύσα. Οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τη Μεγάλη Τετάρτη στου Ρέντη και την Κυριακή του Πάσχα στην Προύσα. Η τουρκική ομάδα ηττήθηκε με 2-3 από τη γερμανική Σβέριν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της. «Η Προύσα είναι δυνατή αντίπαλος. Το καλοκαίρι, όμως, την είχαμε νικήσει με 3-2 σε διεθνές τουρνουά. Ευτυχώς, ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα μας και θα έχουμε την υποστήριξη των φίλων της ομάδας μας. Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να κατακτήσουμε τον ευρωπαϊκό τίτλο», δήλωσε η Σάσκια Χίπε και η συμπαίκτριά της Στέλλα Χριστοδούλου συμπλήρωσε: «Αποτελεί για εμάς μια ιστορική στιγμή. Υστερα από την όλη προσπάθεια που έχουμε κάνει αξίζαμε την πρόκριση».

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρόκριση χάρη στη σπουδαία δουλειά που γίνεται από τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής βρίσκεται από το καλοκαίρι στον πειραϊκό πάγκο. «Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για το ελληνικό βόλεϊ. Με τέτοια αποτελέσματα συγκεντρώνουμε πόντους για να έχουμε καλύτερες κληρώσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επόμενος στόχος είναι οι τελικοί», υπογράμμισε.

• Για τα πλέι οφ της Α1 ανδρών, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ηρακλή με 3-0 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό. Η ομάδα της Βόχας υπερίσχυσε της Κηφισιάς με 3-2. Tο «εισιτήριο» πήρε και ο ΠΑΟΚ (3-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης).

• Στο ευρωπαϊκό κορασίδων (Ολλανδία) το αντιπροσωπευτικό ηττήθηκε τόσο από τη Λευκορωσία (0-3) όσο και από τη Σλοβενία (1-3).

Σήμερα οι διεθνείς μας αντιμετωπίζουν τη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή