Χωρίς περιθώρια νέων απωλειών η ΑΕΚ στα Χανιά

Χωρίς περιθώρια νέων απωλειών η ΑΕΚ στα Χανιά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέρες που μεσολαβούν από την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-3), μέχρι τον αυριανό «τελικό πεντάδας» με τον Πλατανιά είναι αρκετά περίεργες για την ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν αναποφάσιστος στην προπόνηση της Δευτέρας, καθώς από τη μία ήθελε να μιλήσει σε έντονο ύφος στους παίκτες του για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά από την άλλη να τους συγχαρεί για την καταπληκτική τους απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο ποδόσφαιρο, βεβαίως, όλα είναι σχετικά και ο Ισπανός τεχνικός αν και σαφώς πιο ώριμος στην μέχρι τώρα –δεύτερη– θητεία του στην ΑΕΚ, «έβγαλε» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μερικά στοιχεία της πρώτης. Η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο με τις επιθετικές αλλαγές του «βγήκε» περισσότερο λόγω της τρομερής εμφάνισης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και λιγότερο λόγω κάποιας επιθετικής στρατηγικής που ακολούθησε η ΑΕΚ. Η δε αλλαγή του Τάσου Μπακασέτα με την ταυτόχρονη έξοδο του Σιμόες αμέσως μετά το 1-2, μπέρδεψε αρκετά την ομάδα που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης κατά τη διάρκεια άρτιας εκτελεσμένης αντεπίθεσης και όχι οργανωμένης επιθετικής λειτουργίας.

Ο αυριανός αγώνας με τον Πλατανιά στα Χανιά είναι κρίσιμος καθώς η ΑΕΚ έχει να δώσει άλλους δύο αγώνες εκτός έδρας (με ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό) και μόνον έναν στο ΟΑΚΑ (την Κυριακή με την Κέρκυρα) μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ενδεχόμενη ήττα φέρνει την ΑΕΚ εκτός πεντάδας, ενώ ισόβαθμη του Πλατανιά (στους 41 βαθμούς) είναι και η Ξάνθη (η ΑΕΚ έχει 43). Το μυαλό βεβαίως ταξιδεύει ήδη και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου τη Μ. Πέμπτη, στον οποίο υπάρχουν πιθανότητες συμμετοχής και για τον Τσιγκρίνσκι που βρέθηκε χθες στην Ιταλία προκειμένου να προμηθευτεί ειδικό νάρθηκα για το χέρι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή