Το… μαγαζάκι των αφεντικών

Το… μαγαζάκι των αφεντικών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι, έστω ελάχιστοι, πίστεψαν πως θα μπορούσε για το καλό του ποδοσφαίρου μας οι «τέσσερις μεγάλοι» να παραμερίσουν το ατομικό τους συμφέρον, διαψεύστηκαν πριν περάσουν ελάχιστα εικοσιτετράωρα. Μπορεί η αφορμή να ήταν το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, όμως οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες.

Και αφορούν αποκλειστικά και μόνο το ποιος θα ελέγξει την εξουσία, ώστε τα πάντα να αποφασίζονται και να εκτελούνται προς το συμφέρον της δικής του ομάδας. Οταν ένα παιχνίδι – διαφήμιση, όπως αυτό της Κυριακής, στο Ολυμπιακό Στάδιο απασχολεί όχι για το θέαμα αλλά για κάποια παρατράγουδα του τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών ΜΜΕ, τότε γίνεται αντιληπτό πως ουδείς παράγοντας αλλά και μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων ενδιαφέρονται για το πώς θα ξεφύγουμε από τον βάλτο στον οποίο βρισκόμαστε.

Να συμφωνήσω πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές «ξέφυγαν» περισσότερο από το ότι θα το δικαιολογούσε η ένταση του αγώνα. Υπάρχουν όμως οι αρμόδιες δικαστικές αρχές για να επιληφθούν κι αν πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Ομως, το να φτάνουν οι οπαδικές εφημερίδες και ιστοσελίδες να παρουσιάζουν τα γεγονότα με τρόπο που θα χτυπηθεί ο αντίπαλος, είναι η αδιάσειστη απόδειξη πως το κάθε αφεντικό ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το… μαγαζάκι του και όχι για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή