«Ζωντανός» ο Ηρακλής, μάχη στα πλέι οφ

«Ζωντανός» ο Ηρακλής, μάχη στα πλέι οφ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά την άνετη νίκη του με 2-0 στην Κέρκυρα για την 27η αγωνιστική. Εμεινε στο +8 από τον ΠΑΟΚ που πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Περιστέρι και εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει απόψε τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, θα χρειάζεται μόνο δύο βαθμούς σε τρία ματς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, η μάχη της «ουράς» φούντωσε για τα καλά, όχι τόσο με το 3-0 της Βέροιας επί του ΠΑΣ Γιάννενα, όσο με το 1-0 του Ηρακλή επί του Λεβαδειακού. Η πίεση ανέβηκε και στη μάχη των πλέι οφ, όπου η Ξάνθη με το 3-0 επί του Παναιτωλικού προσπέρασε την ΑΕΚ και ελπίζει ξανά. Ο Ολυμπιακός επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του στην Κέρκυρα και έφτασε εύκολα στο 2-0 με σκόρερ τους Φορτούνη στο 20΄ και Μάριν στο 78΄, έχοντας και δύο δοκάρια στο (καλό του) α΄ ημίχρονο με τους Φορτούνη, Καμπιάσο.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς (86΄ Ανδρεόπουλος), Ντιόγκο (81΄ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος (76΄ Επστάιν), Γεωργίου, Γκόμες και Τουράμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67΄ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Τσόρι), Σεμπά και Καρντόσο (67΄ Ανσαριφάρντ).

Ο ΠΑΟΚ έκανε, κατά τον Ιλια Ιβιτς, το καλύτερό του α΄ ημίχρονο στο Περιστέρι όπου επιβλήθηκε 2-0 του Ατρόμητου, χάρις στα γκολ του Μπίσεσβαρ στο 2΄ και του Κουλούρη στο 38΄.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Τόνσο, Κατράνης (83΄ Κοντοές), Ούμπιδες, Κυριακίδης, Κιβρακίδης (39΄ Λημνιός), Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (76΄ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέοβατς, Κάμπος (83΄ Μάτος), Κρέσπο, Μαλεζάς, Τσίμιροτς, Κίτσιου, Μπίσεσβαρ (77΄ Ουάρντα), Κάτσε (69΄ Σάκχοφ), Κουλούρης, Κάνιας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο 3-0 της Ξάνθης επί του Παναιτωλικού ήταν ο Γιουνές. Πέτυχε τα δύο πρώτα της γκολ στο 3’΄και με αυστηρό πέναλτι στο 38΄ (το τρίτο ο Βασιλακάκης στο 59΄, με αντεπίθεση έπειτα από δοκάρι του Λόπες).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (62΄ Καμαρά), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Ρόσα (46΄ Κλέσιο), Παπάζογλου, Μάκος (63΄ Μπράβο), Μαρκόβσκι, Ρέι, Πάουλο, Τσοκάνης (63΄ Ρότσα), Λόπες.

Το ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στην ΑΕΛ ήταν εφιαλτικό, καθώς ο Αστέρας Τρ. είχε ποσοστά… μπάσκετ και απέδρασε από τη Λάρισα με το εντυπωσιακό 4-1, με χατ τρικ του Μανιά (23΄, 29΄, 90΄ πέν.) και πέναλτι του Μάσα στο 27΄. Ο Ναζλίδης μείωσε στο 33΄ αλλά ο ίδιος έχασε πέναλτι στο 38΄ (απέκρουσε ο Ντοναρούμα) για το 3-2.

ΑΕΛ: Ξενοδοχόβ, Ρέντζας, Αντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Βαρέλα (54΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Κάπος), Αβραάμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Γιαννούλς, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς.

Με… ροπαλιά του Δώνη στο 58΄, ο Ηρακλής επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή, εάν, φυσικά, ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι απέναντι σε ένα άτολμο Λεβαδειακό που έπαιξε πολύ αμυντικά για την ισοπαλία.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος (52΄ Γροντής), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (56΄ Μπαστακός), Στάμου, Αργυρόπουλος, Περόνε (85΄ Αγγελόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (73΄ Νιασέ), Ζεζίνιο (74΄ Λάτσι), Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Ουόν, Βούρος, Μιλιάζες, Καραμπουέ.

Το φιλί της ζωής πήρε και η Βέροια με το 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα (20΄ Καπετάνος, 36΄ Σαρπόνγκ, 92΄ Σούλε), αλλά ακόμα κι αν κάνει το θαύμα, δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα πλήρη φάκελο για αδειοδότηση και κινδυνεύει να το πληρώσει με υποβιβασμό.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί (80΄ Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46΄ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72΄ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77΄ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64΄ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58΄ Βιντάλ), Ακόστα.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (17.15) χωρίς τον τιμωρημένο Ζέκα τον Πανιώνιο (εκτός αποστολής οι Φούντας, Αντωνιάδης και Ενγκόγκ) στη Λεωφόρο, ενώ η ΑΕΚ δοκιμάζεται (19.30) χωρίς τους Ντίντακ, Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος στην Κρήτη από τον Πλατανιά, που αν κερδίσει, μπαίνει πολύ δυνατά κι αυτός στο «κόλπο» των πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή