ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην πισίνα πετάει το γάντι στις γυναίκες…

stin-pisina-petaei-to-ganti-stis-gynaikes-amp-8230-2184053

Ιστορία θα γράψει αύριο ο Βασίλης Γκορτσιλάς. Ο 16χρονος αθλητής θα γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα πάρει μέρος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης και ο πρωταθλητής του ΓΑΣ Καλαμαριάς «Ο Βόσπορος» έχει πιάσει τα όρια και θα αγωνιστεί στους προκριματικούς του σόλο με αντιπάλους γυναίκες.

Και μπορεί στην Ελλάδα η συγχρονισμένη κολύμβηση ανδρών να θεωρείται κάτι… πρωτοποριακό, στο εξωτερικό, όμως, έχει φανατικούς φίλους. Η Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) την έχει προσθέσει στα αγωνίσματά της, ενώ στο μέλλον ενδέχεται να μπει και στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Αγώνες μικτού στο ντουέτο της συγχρονισμένης διεξήχθησαν για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν (2015). Ο Αμερικανός Μπιλ Μέι (μαζί με την Κριστίνα Τζόουνς) έγινε ο πρώτος άνδρας νικητής συγχρονισμένης κολύμβησης στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. «Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το άθλημά μας επιτέλους αναγνώρισε και τους άνδρες», είχε δηλώσει, τότε, ο Αμερικανός, ο οποίος ασχολείται με το άθλημα από 10 ετών και ανήκει στο δυναμικό του «Cirque du Soleil».  

Στο εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα εκτός από τον αθλητή θα πάρουν μέρος και 147 αθλήτριες. Στην Ελλάδα η συγχρονισμένη ανδρών δεν είναι διαδεδομένη. Ανδρες αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σόλο και στο μικτό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Γκορτσίλας μαζί με μία συναθλήτριά του ενδέχεται να παρουσιάσουν και ένα πρόγραμμα στο μικτό ως επίδειξη.