Ούτε ο Πανιώνιος σταμάτησε τον ΠΑΟ

Ούτε ο Πανιώνιος σταμάτησε τον ΠΑΟ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνα υπεροχής είχε και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά η νίκη του κρίθηκε από δύο λάθη του Γκράνα. Ο Θρακιώτης διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε «εκβιαστικό» πέσιμο του Λέτο δίνοντας την ευκαιρία στον Μπεργκ να πετύχει το τελικό 1-0 στο 74΄ με το 21ο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά νωρίτερα είχε αρνηθεί άλλο πέναλτι σε ανατροπή του Σουηδού στο 18΄. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι απέναντι σε μια παθητική ομάδα, είχαν, όμως, λιγοστές κλασικές ευκαιρίες, με καλύτερη το δοκάρι σε τετ α τετ του Βιγιαφάνιες στο 17΄. «Οι παίκτες μας έπαιρναν κάρτες ακόμη και όταν απλώς ανάσαιναν. Του αντιπάλου μπορεί να χτύπαγαν εκτός φάσης, μπορεί να μάρκαραν αντιαθλητικά, λες και είχαν ασυλία, ωστόσο όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά επιβραβεύτηκαν με ένα πέναλτι-εφεύρεση, το οποίο δεν θα το έδινε ούτε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού!» τονίζει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Πανιωνίου, με «πράσινους» κύκλους να απαντούν ότι «σήμερα αδικήθηκε καταφανώς η ομάδα μας με το πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπεργκ στο 18΄ και την προστασία του διαιτητή στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Η παραποίηση της αλήθειας έχει όρια».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Κλωναρίδης (75΄ Βλαχοδήμος), Λουντ (46΄ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (65΄ Λέτο), Κουλιμπαλί

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (87΄ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (65΄ Λάμπρου), Μασούντ

Την κατάλληλη στιγμή έκανε η ΑΕΚ το αποφασιστικό βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ. Με το που την προσπέρασε η Ξάνθη, απάντησε με μια νίκη «χρυσάφι» 2-0 επί του Πλατανιά στα Περιβόλια, με την οποία έθεσε ουσιαστικά νοκ άουτ τους Κρητικούς και ξαναπήρε προβάδισμα δύο βαθμών από τους Ακρίτες, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Σημαντική νίκη 1-0 πήρε και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, φτάνοντας τον έτσι στην 3η θέση της Σούπερ Λίγκας, έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ κέρδισε χθες τον Βινίσιους, που σκόραρε στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, χάνει όμως τον Λαμπρόπουλο, που αποχώρησε με πόνους στο εγχειρισμένο του (χιαστούς) γόνατο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό, οριστική διάγνωση, όμως, θα γίνει σήμερα μετά τη μαγνητική τομογραφία. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ορμητικά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και ένα γρήγορο γκολ με τον Βινίσιους στο 20΄, άντεξαν στην αντεπίθεση του Πλατανιά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και, όταν ο Αραβίδης έκανε το 2-0 στο 67΄, το παιχνίδι κύλησε «σβηστά» ώς το τέλος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Καρυπίδης, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (74΄ Γουνδουλάκης), Πριντέτα (81΄ Αποστολόπουλος), Μανούσος, Γιακουμάκης (64΄ Σίγκνεβιτς), Ντεβέσα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, (51΄ Γιόχανσον) Γκάλο, Βινίσιους, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Μάνταλος (88΄ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Αραβίδης), Αραούχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή