Αλμα επτά θέσεων της Εθνικής Ελλάδος

Αλμα επτά θέσεων της Εθνικής Ελλάδος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη της FIFA σκαρφάλωσε η Εθνική Ελλάδος χάρη στην ισοπαλία εκτός έδρας με το Βέλγιο στις 25 Μαρτίου, ανεβαίνοντας στην 39η θέση του κόσμου κι ενώ στην κορυφή επέστρεψε η Βραζιλία.

Η πολύτιμη ισοπαλία για την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε όχι μόνο ανέβασε την Ελλάδα στην κατάταξη που μετρά για την αξιολόγηση των ομάδων πριν από κάθε κλήρωση, αλλά κόστισε και δύο θέσεις στο Βέλγιο, που έπεσε από την πέμπτη στην έβδομη θέση. Η προσεχής αντίπαλος της Ελλάδας, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έμεινε σταθερή στην 29η θέση.

Υστερα από επτά χρόνια, πίκρες και ήττες (με κυριότερη το 7-1 από τη Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014) η εθνική Βραζίλιας κατέκτησε και πάλι την κορυφή της κατάταξης, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Αργεντινής από τη Βολιβία που έριξε την «αλμπισελέστε» στη δεύτερη θέση. Η Βραζιλία έγινε και η πρώτη χώρα που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της «Σελεσάο» από τον Ντούνγκα ο Τίτε, έχει καταφέρει σερί εννέα νικών εκ των οποίων οι οκτώ είναι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τη Βραζιλία και την Αργεντινή ακολουθούν στην κατάταξη Γερμανία, Χιλή και Κολομβία και είναι εντυπωσιακό ότι από τις πέντε πρώτες ομάδες οι τέσσερις είναι από χώρες της Νοτίου Αμερικής. Τη δεκάδα κλείνουν οι ευρωπαϊκές Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ελβετία και Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή