Tα ίδια και χειρότερα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μία αγωνιστική, η 27η, στην οποία όσοι ήθελαν περισσότερο τους βαθμούς της νίκης, είτε για τον τίτλο, είτε για το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, είτε για τη «σωτηρία», τους πήραν. Φυσικά τίποτα το επιλήψιμο σ’ αυτό. Εξάλλου, στον αθλητισμό τις περισσότερες φορές, μετράει το «θέλω». Και στο φινάλε, γιατί ένας αδιάφορος βαθμολογικά να αποδείξει εντός γηπέδου πως είναι… αδιάφθορος;

Μόνο που στη χώρα μας, είναι τόσα πολλά τα φαινόμενα των «περίεργων αποτελεσμάτων», που όσο κι αν θέλεις να μη σκεφτείς… πονηρά, δεν σ’ αφήνουν. Ετσι, από την περασμένη αγωνιστική μέχρι την τελευταία, είναι σίγουρο πως στα ποδοσφαιρικά στέκια και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ οι «ψιθυριστές» θα έχουν την τιμητική τους. Πάντως, η διοργανώτρια αρχή, σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, πέραν του ότι είναι τίμια, το έδειξε κιόλας, ορίζοντας την έναρξη όλων των αγώνων της 28ης αγωνιστικής την ίδια μέρα και την ίδια ώρα. Κυριακή στις 19.00, για να μην υπάρξουν υπόνοιες. Οπως ακριβώς και στις δύο τελευταίες.

Βέβαια, και για να μην ξεφεύγουμε από την παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, άλλες δύο ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν την κατηγορία εκτός γηπέδων. Βέροια και Ηρακλής λόγω οικονομικών προβλημάτων, πολύ πιθανόν, κι αν ακόμα κερδίσουν την παραμονή τους αγωνιστικά, θα βρεθούν… εκτός. Κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός –των πέντε προπονητών– με νίκη αύριο στη Λιβαδειά, κατακτά και τυπικά τον 44ο συνολικά και 7ο συνεχόμενο τίτλο, επιβεβαιώνοντας πως ακόμα κι αν έπεσε αρκετά αγωνιστικά επίπεδα στον δεύτερο γύρο, παρέμεινε καλύτερος στη συνολική διαδρομή του μαραθωνίου. Μόνο που αυτό δεν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Γιατί στον αθλητισμό η πρόοδος επιτυγχάνεται, αν αυτοί που ακολουθούν προοδεύουν προσπαθώντας να φτάσουν τους πρώτους και όχι όταν οπισθοχωρούν οι προπορευόμενοι.

Διότι, όσο κι αν ο ΠΑΟΚ, από την αρχή της περιόδου, παρουσίασε στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, φανέρωσε πάλι τη μόνιμη αδυναμία του, να χάνει πολλούς βαθμούς στα ντέρμπι της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά πέταξε στο… καλάθι τα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος. Αν θα μπορέσει να αποζημιώσει τον κόσμο του είτε με την κατάκτηση του Κυπέλλου είτε με την πρώτη θέση στα πλέι οφ, επαφίεται στην αντοχή των παικτών του. Είναι σίγουρο πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει βρει έναν κορμό που κατορθώνει για μία ώρα να «πνίγει» τον αντίπαλο, όμως είναι φανερό πως θα πρέπει να αναζητήσει κι άλλους παίκτες, αναγκαστικά μέσα από το υπάρχον ρόστερ, που θα δώσουν ανάσες στους βασικούς.

Η ΑΕΚ, μέχρι τώρα, έδειξε πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε «παλεύει» ακόμα για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Αν δεν το κατορθώσει και παράλληλα δεν ξεπεράσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, τότε θα είναι μια αποτυχημένη περίοδος με όλα τα συνεπακόλουθα…

Υπάρχουν βέβαια και τα μηνύματα αισιοδοξίας από Πανιώνιο, Ξάνθη και Πλατανιά. Πιστεύω πως με τη λήξη της περιόδου ο απολογισμός γι’ αυτούς θα είναι πολύ πιο θετικός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή