Απίστευτη ανατροπή από τον Ολυμπιακό

Απίστευτη ανατροπή από τον Ολυμπιακό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το… ναδίρ στο ζενίθ βρέθηκε χθες η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Στον πρώτο από τους δύο τελικούς του Τσάλεντζ Καπ νίκησε την τουρκική Προύσα με 3-2 (18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10). Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. O ελληνικός σύλλογος θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 και δεν πρέπει να χάσει με 0-3 ή 1-3. Εάν ηττηθεί με 2-3, τότε η αναμέτρηση θα κριθεί στο «χρυσό» σετ.

Από την έναρξη του παιχνιδιού η τουρκική ομάδα έδειξε ότι δεν έφτασε τυχαία μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Με όπλο το εκπληκτικό σερβίς οι αθλήτριές της γρήγορα «έχτισαν» μία διαφορά σε πόντους και παρά τις προσπάθειες του «ερυθρολεύκων» ήταν αδύνατο να καλυφθεί.

Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σετ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις κόντρα επιθέσεις των φιλοξενουμένων, οι οποίες από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Οι αθλήτριες της τουρκικής ομάδας ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες στον στόχο τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου σετ έκαναν μόνο δύο λάθη.

Η συνέχεια της αναμέτρησης εξελίχθηκε διαφορετικά. Στο τρίτο σετ οι οικοδέσποινες με όπλο το μπλοκ και με τη Χριστοδούλου σε ηγετικό ρόλο κατάφεραν να κάνουν το 1-2. Στο τέταρτο σετ, και ενώ οι Τουρκάλες ήταν μπροστά (19-17), ο Ολυμπιακός με ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ πόντων οδήγησε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν την ανατροπή νικώντας με 3-2.

• Με τα δεύτερα παιχνίδια συνεχίζονται σήμερα οι αναμετρήσεις των ημιτελικών της Α1 ανδρών. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό (17.00) και προηγείται με 1-0. Στον άλλο αγώνα ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό (21.00), που ηττήθη στον πρώτο ημιτελικό. Στους τελικούς θα προκριθούν οι ομάδες που θα πετύχουν τρεις νίκες.

Για την 3η ημέρα των πλέι άουτ ο Κύζικος έχασε εντός έδρας από την Παναχαϊκή με 2-3 (25-19, 25-14, 24-26, 19-25, 9-15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή