«Πυρά» Μπορούσια κατά UEFA επειδή δεν ανέβαλε τον αγώνα

«Πυρά» Μπορούσια κατά UEFA επειδή δεν ανέβαλε τον αγώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μένεα πνέει η οικογένεια της Μπορούσια Ντόρτμουντ κατά της UEFA για τη διεξαγωγή του αναβληθέντος αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό μόλις 24 ώρες μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο του γερμανικού συλλόγου – ενός αγώνα που έληξε 3-2 υπέρ των Μονεγάσκων προχθές.

Ο Ελληνας άσος των Βεστφαλών Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε μετά τον αγώνα ότι στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία «πρέπει να καταλάβουν πως δεν είμαστε ζώα αλλά άνθρωποι, και έχουμε οικογένειες και παιδιά στο σπίτι. Ηταν πολύ δύσκολο σήμερα να σκεφτείς και να παίξεις ποδόσφαιρο».

Ομοίως ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, είπε ότι η ομάδα αισθάνθηκε ότι την αγνοεί η UEFA ορίζοντας τόσο σύντομα το αναβληθέν παιχνίδι, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ, πρώην τεχνικός της ομάδας και πλέον προπονητής της Λίβερπουλ (αλλά πάντα μέλος της οικογένειας της Ντόρτμουντ), δήλωσε: «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι οι άνθρωποι που έβγαλαν την απόφαση δεν θα είχαν ορίσει το παιχνίδι εάν είχαν νωρίτερα βρεθεί μέσα στο λεωφορείο. Εάν δεν ήσουν εκεί μέσα, δεν μπορείς να καταλάβεις πώς ήταν ακριβώς».

Στην ομοβροντία αυτή των Βεστφαλών η UEFA απάντησε ότι «ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή