«Ισοδύναμα» στο ποδόσφαιρο

«Ισοδύναμα» στο ποδόσφαιρο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συνάντηση που είχε τη Μ. Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, με τη ηγεσία της Σούπερ Λίγκας και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν κατέληξε σε αποφάσεις, αλλά φανέρωσε το σχέδιο που υπάρχει από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού για πέρασμα σε νέα εποχή, το χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η συναίνεση των εμπλεκόμενων μερών και όχι οι διαρκείς αντιπαραθέσεις, που έχουν αρνητικά παρεπόμενα.

Ο κ. Βασιλειάδης φάνηκε πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυση όλων των θεμάτων που δημιουργούν ενστάσεις και εντάσεις, ώστε να στρώσει το έδαφος μιας γενικότερης συμφωνίας, για την οποία αναγκαία συνθήκη είναι η συναίνεση των μεγάλων ΠΑΕ.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Ι. Βρέντζος, έθεσε θέμα ασυμβίβαστου προσώπων που έχουν σχέση με στοιχηματικές εταιρείες και ταυτόχρονα και με ΠΑΕ, φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Δ. Μελισσανίδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», φέρεται να είπε ότι προτίθεται να νομοθετήσει ώστε πρόσωπο που δεν έχει «άμεση συμμετοχή» σε εταιρεία διοργάνωσης στοιχημάτων να μην έχει πρόβλημα συμμετοχής στη διοίκηση ΠΑΕ.

Επίσης φέρεται να είπε ότι προτίθεται να αλλάξει τον υφιστάμενο νόμο καταθέτοντας τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η παραπομπή σε δίκη για κακούργημα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν θα οδηγεί σε αυτοδίκαιη έκπτωση, παρά μόνον εφόσον υπάρξει καταδίκη με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αυτό φωτογραφίζει και την περίπτωση του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών.

Ακόμη ο κ. Βασιλειάδης είναι πρόθυμος, ανταποδοτικά και με την προϋπόθεση της βελτίωσης της εικόνας του ποδοσφαιρικού προϊόντος, να νομοθετήσει περί ποσοστού από όλα τα τυχερά παιχνίδια υπέρ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επί των χρημάτων που έχει αποφασιστεί να μοιραστούν στους νικητές.

Τέλος, εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα της Σούπερ Λίγκας περί αύξησης της εκπροσώπησής της στη Γ.Σ. και στην Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Εκτός από τη συναίνεση των μεγάλων ο Βασιλειάδης έχει ζητήσει τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος, που έχει ήδη αποφασιστεί, ενώ φαίνεται να είναι υπέρ της αναδιανομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπέρ των μικρομεσαίων ΠΑΕ και για λόγους ανταγωνιστικότητας αλλά και για να μη βρει εμπόδια η υλοποίηση της απόφασης για αναδιάρθρωση.

Στο θέμα της διαιτησίας πρότεινε να υπάρχουν και στο πρωτάθλημα οι πρόσθετοι βοηθοί διαιτητές, όπως συμβαίνει στους ημιτελικούς και στον τελικό Κυπέλλου, στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και των εθνικών ομάδων. Οσον αφορά τη σύνθεση της ΚΕΔ, για την οποία η πρόταση της Σούπερ Λίγκας είναι τα δύο μέλη να είναι εκλεγμένα από τους διαιτητές και το ένα να προέρχεται από τη Σούπερ Λίγκα, ειπώθηκε ότι το σχέδιο που υπάρχει είναι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια υπό την εποπτεία της FIFA.

Αυτό που δεν φάνηκε έτοιμος να συζητήσει ο Βασιλειάδης ήταν το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για μείωση του ποσοστού υπέρ των αστυνομικών για την παρουσία τους στα γήπεδα και αντιστοιχεί στο 10% επί των εσόδων από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα να μην ισχύσει η «κάρτα φιλάθλου» τουλάχιστον γι’ αυτήν τη σεζόν, ενώ βλέπει θετικά την επανέναρξη των μετακινήσεων των φιλάθλων με τη θεσμοθέτηση ποσοστού 5% των εισιτηρίων που θα δίνεται στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Μετά το Πάσχα θα γίνει η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με την ΠΔΕ/ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή