Σε κινεζικό όμιλο και επισήμως η Μίλαν

Σε κινεζικό όμιλο και επισήμως η Μίλαν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αλλαγής σελίδας ολοκληρώθηκε χθες, με τη Μίλαν να αλλάζει χέρια ύστερα από 31 χρόνια.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ολοκλήρωσε χθες την παραχώρηση του πακέτου μετοχών της ιστορικής ομάδας σε κινεζική κοινοπραξία έναντι 740 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβανομένων 220 εκατ. ευρώ σε χρέη, βάζοντας τέλος στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο. Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την εταιρεία Finivest, η οποία είχε αναλάβει να ολοκληρώσει το deal, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκαν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβές σε διαμεσολαβητές, με το τελικό ποσό της πώλησης να εκτοξεύεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Γιονγκόνγκ Λι είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, παίρνοντας το 99,93% των μετοχών. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπερλουσκόνι για την εμπιστοσύνη αλλά και όλους τους οπαδούς της Μίλαν για την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα. Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε το πιο βασικό σημείο για την αναγέννηση του συλλόγου, με την πιο ένδοξη ιστορία! Υπόσχομαι πως βήμα βήμα θα επαναφέρουμε τη θρυλική Μίλαν στην κορυφή», τόνισε.

«Η Fininvest ολοκλήρωσε την πώληση στη Rossoneri Sport Investment Lux του 99,93% των μετοχών που κατείχε στη Μίλαν. Η σημερινή συνάντηση και τα αποτελέσματα δίνουν ισχύ στη συμφωνία που υπεγράφη στις 15 Αυγούστου του 2016 ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο πλευρών και επικαιροποιήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2017. Την Παρασκευή 14 Απριλίου στη γενική συνέλευση των μετόχων θα ψηφιστεί, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση του νέου συμβουλίου της εταιρείας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αυτές που ανακοινώθηκαν, με τη συνολική αξιολόγηση να ανέρχεται στα 740 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αγόρασε τη Μίλαν το 1986 και υπό τη δική του διοίκηση η ομάδα κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή