Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ οι Ελληνες  θα τσουγκρίζουμε αυγά, τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 θα… τσουγκρίζουν αεροτομές στην πίστα του Μπαχρέιν, στον τρίτο κατά σειρά αγώνα του συναρπαστικού φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η κούρσα στην αραβική χώρα έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά αυτήν στην Κίνα, από όπου βγήκαν δύο σημαντικά συμπεράσματα και περιμένουν αύριο την επιβεβαίωσή τους: Πρώτον, ότι οι προσπεράσεις θα είναι ακριβοθώρητες στη φετινή σεζόν με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα μονοθέσια και, δεύτερον, ότι δεν υφίσταται φέτος η παντοκρατορία των Μερσέντες, που είχαμε συνηθίσει στα τρία προηγούμενα χρόνια.

Και αυτό διότι μετά τους δύο πρώτους αγώνες έχουμε απόλυτη ισορροπία στη βαθμολογία των οδηγών μεταξύ τού φαβορί για φέτος Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες και του Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι στους 43 βαθμούς. Ο Βρετανός και ο Γερμανός έχουν από μία νίκη έως τώρα και αναμένεται σκληρή μάχη στη συνέχεια. «Η Φεράρι ωρίμασε στα τεστ της Βαρκελώνης (πριν από την έναρξη της σεζόν), νίκησε στον πρώτο αγώνα (στη Μελβούρνη) και παραμένει σε ανοδική τροχιά», παραδέχθηκε ο θρυλικός Νίκι Λάουντα, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της Μερσέντες.

Η μονομαχία Χάμιλτον – Φέτελ φαίνεται να είναι κάτι που απολαμβάνουν και οι ίδιοι οι πιλότοι: «Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν και ελπίζω να μην προκύψει κάτι μηχανικό που θα εμποδίσει την καθαρή μονομαχία ικανότητάς μας», δήλωσε ο Χάμιλτον.

Κανείς δεν πρέπει, πάντως, να αφήνει εκτός εξίσωσης και τον νεαρό Μαξ Φερστάπεν, με Ρεντ Μπουλ, που έδειξε και στη Σαγκάη τις απεριόριστες ικανότητές του καλύπτοντας από τον πρώτο γύρο το χάντικαπ της εκκίνησής του από τις πίσω σειρές, προσπερνώντας τον έναν μετά τον άλλον τους πιλότους μπροστά του.

Το γκραν πρι στο Σαχίρ του Μπαχρέιν θα είναι λίγο διαφορετικό: Εδώ η μάχη θα δοθεί υπό το φως των προβολέων στην έρημο, σε σιρκουί όπου η πόουλ ποζίσιον δεν εξασφαλίζει κάποιο μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη (όπως σε άλλα γκραν πρι): Από τα 12 γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί εκεί, μόνο στα πέντε πήρε την καρό σημαία ο νικητής των προκριματικών του Σαββάτου. Πέρυσι πρώτος εκκίνησε ο Χάμιλτον, αλλά τη νίκη πήρε ο μετέπειτα πρωταθλητής Νίκο Ρόσμπεργκ. Σημειώνεται ότι ο Χάμιλτον έχει έξι σερί πόουλ ποζίσιον και θέλει απόψε, στις 7 μ.μ. που ολοκληρώνονται τα προκριματικά, να έχει εξασφαλίσει την έβδομη στη σειρά. Αυτό θα τον φέρει μια ανάσα από το ρεκόρ όλων των εποχών των οκτώ σερί πόουλ ποζίσιον του Αϊρτον Σένα, που χρονολογείται από το 1989. «Θέλω να πάρω και άλλη πόουλ, αυτός είναι ο αληθινός μου στόχος! Εχω έξι στη σειρά και ο Σένα είχε οκτώ, άρα πρέπει να πιάσω τον Σένα», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος.

Χαρακτηριστικό της πίστας είναι τα μεγάλα περιθώρια εκτός της ασφάλτου, που ουσιαστικά δεν τιμωρούν όσους οδηγούν να φεύγουν από την κανονική πορεία. Σκοπός της σχετικής πρόβλεψης είναι η αποφυγή εισόδου άμμου στην πίστα.

Παρών στο Μπαχρέιν θα είναι και ο Μπέρνι Εκλστοουν, ο 86χρονος τέως ιδιοκτήτης της Φόρμουλα 1, που πλέον έχει πωλήσει τις μετοχές του σε αμερικανική εταιρεία.

Επίσης στο τιμόνι της Ζάουμπερ επιστρέφει ο Πασκάλ Βερλάιν, που λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης, μετά τη σύγκρουση που είχε σε αγώνα επίδειξης τον Ιανουάριο, απουσίασε από τα δύο πρώτα γκραν πρι της σεζόν. Χωρίς τον Γερμανό πιλότο η Ζάουμπερ (με κινητήρες Φεράρι) δεν έχει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή