Τσάμπιονς Λιγκ: Παρούσα η Μαδρίτη στους ημιτελικούς

Τσάμπιονς Λιγκ: Παρούσα η Μαδρίτη στους ημιτελικούς

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χέρι χέρι πέρασαν στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, στην κόψη του ξυραφιού (4-2 στην παράταση) η Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν και χαλαρά η Ατλέτικο με το 1-1 στο Λονδίνο κόντρα στη Λέστερ. Η «βασίλισσα» είχε προίκα τη νίκη της με 2-1 στο Μόναχο, μπήκε ορμητικά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο για να «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά η Μπάγερν είναι… Μπάγερν και έδειξε την κλάση της. Πίεσε, απείλησε, άνοιξε το σκορ με (αυστηρό) πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 53΄, ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 76΄ και στο επόμενο λεπτό απάντησε από… σπόντα με το αυτογκόλ του Ράμος, φέρνοντας την πρόκριση στα ίσα. Η αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ άλλαξε τις ισορροπίες χωρίς να το αξιοποιήσει η Ρεάλ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο στην παράταση. Εκεί ο Ρονάλντο πήρε τη «βασίλισσα» από το χέρι και με δύο γκολ (105΄, 110΄) έκοψε τα όποια όνειρα της Μπάγερν. Ο Ασένσιο στο 112΄ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στοτυς Βαυαρούς.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κρόος (115΄ Κόβασιτς), Μόντριτς, Κασεμίρο, Ισκο (71΄ Βάσκες), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Ρονάλντο.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλόνσο (75΄ Μίλερ), Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (71΄ Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ).

Στο Λονδίνο, η υπομονή της Λέστερ τη βοήθησε να αποφύγει την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. αλλά δεν ήταν αρκετή για να γεφυρώσει τη μεγάλη διαφορά κλάσης ώστε να κρατηθεί έως το τέλος «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Μαδριλένοι ήλεγξαν τον ρυθμό, προηγήθηκαν στο 26΄ με κεφαλιά του Σαούλ και ενώ ουσιαστικά η πρόκριση είχε κριθεί σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 στην Ισπανία, οι επίμονοι Αγγλοι πήραν το ρίσκο τους, ισοφάρισαν στο 66΄ με τον Βάρντι, όμως δεν είχαν τρόπο να πετύχουν άλλα δύο γκολ για να προκριθούν.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν (84΄ Αμαρτέι), Μπεναλουάν (46΄ Τσίλγουελ), Φουκς, Μαχρέζ, Ντρινκουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Βάρντι, Οκαζάκι (46΄ Ουγιόα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουάνφραν (55΄ Ερνάντεζ), Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74΄ Κορέα), Χιμένεθ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (69΄ Τόρες), Γκριεζμάν.

Την πίστη του σε μια νέα «ρεμοντάδα» (δηλαδή «ανατροπή») διατράνωσε χθες ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ενόψει της αποψινής ρεβάνς της νίκης με 3-0 της Γιουβέντους επί των Καταλανών τη Μεγάλη Τρίτη. Ο Λουίς Ενρίκε ελπίζει σε μια επανάληψη του θαύματος, που συνιστούσε στον προηγούμενο γύρο η ανατροπή του 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη 6-1 στη ρεβάνς, και εξήγησε πώς θα γίνει αυτό.

«Ο αντικειμενικός στόχος μας είναι να πετύχουμε πέντε γκολ. Πρέπει να κάνουμε επιθέσεις, επιθέσεις, επιθέσεις! Και αν κάποια στιγμή χαλαρώσουμε λίγο, πρέπει να αρχίσουμε πάλι την επίθεση», είπε ο Ισπανός προπονητής. Από την πλευρά της, η Γιουβέντους έχει την αυτοπεποίθηση ενός φαβορί που βασίζεται στην άμυνα και χτυπάει σαν κόμπρα στην επίθεση. Ιδιαίτερες θα είναι οι συνθήκες στον άλλο προημιτελικό απόψε, στο Μονακό – Ντόρτμουντ, με την UEFA να λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις πλάι στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας τη Μεγάλη Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή