Σε απολογία από ΕΠΟ ο Ολυμπιακός, άμεσος κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών

Σε απολογία από ΕΠΟ ο Ολυμπιακός, άμεσος κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού για εκτεταμένα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, η θέση των «ερυθρόλευκων» επιβαρύνεται περαιτέρω.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου 29, που αφορά στη βία κατά αξιωματούχων. Αν κριθεί ένοχος, απειλείται πλέον άμεσα με αφαίρεση έξι βαθμών, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι», που θα κληθούν να λογοδοτήσουν την Πέμπτη στις 16:00, κατηγορούνται για μεμονωμένα επεισόδια, για εκτεταμένα επεισόδια (που επισύρει κίνδυνο τιμωρίας της έδρας), αλλά και για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και ειδικότερα κατά παρατηρητών και διαιτητών.

Το άρθρο 29 περί «Βίας», αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

«Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με εξαψήφιο πρόστιμο, τιμωρία της έδρας του έως δύο αγωνιστικές για τα «εκτεταμένα επεισόδια», αλλά και αφαίρεση 6 βαθμών (ο υποβιβασμός είναι για πολύ ακραίες περιπτώσεις) από τον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου που διανύουμε.

(Πηγή: sport-fm.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή