«Αρχοντική» αρχή του Ολυμπιακού για το φάιναλ φορ – Νίκησε 87-72 την Εφές

«Αρχοντική» αρχή του Ολυμπιακού για το φάιναλ φορ – Νίκησε 87-72 την Εφές

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεμινάριο αποφασιστικότητας, ψυχολογικής διαχείρισης για το “πρέπει” της νίκης, πνευματικής συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης για κάθε γηπεδούχο ομάδα που συμμετέχει στην διαδικασία των πλει οφ, έδωσε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα του με την Εφές, την οποία νίκησε μ’ άνεση (87-72) και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε δεόντως το πλεονέκτημα έδρας και διατήρησε απόσταση ασφαλείας στο σκορ, απέναντι στην Εφές που πρέπει να αντιλήφθηκε και ενόψει του δεύτερου αγώνα, αύριο το βράδυ, ότι χρειάζεται να κάνει υπέρβαση των δυνατοτήτων της και ταυτόχρονα να της δοθούν ευκαιρίες από τους «ερυθρόλευκους» για να μην γυρίσει με…άδεια χέρια στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Η αμυντική αξιοπιστία πρόσφερε για πολλοστή φορά ασφάλεια στον Ολυμπιακό για τον έλεγχο του ρυθμού και δεν επέτρεψε στην Εφές να εκδηλώσει αιφνιδιασμούς και να εφαρμόσει την γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να καλύψει την απουσία του Λοτζέσκι και την τυπική παρουσία του Γιάνγκ, ενώ είχε μελετήσει την Εφές και την “αφόπλισε” με την εφαρμογή όσων είχε σχεδιάσει. Απέναντι στην τουρκική ομάδα που φημίζεται για την συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός κέρδισε 17 (συνολικά 41 έναντι 27) και ήταν η καλύτερη «απάντηση» στους φιλοξενούμενους. Ακόμα κι αν υποθετικά υπήρχε μεγαλύτερος χρόνος παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έδινε την μόνιμη αίσθηση δεν θα πρόσφερε δικαίωμα αμφισβήτησης του από τους φιλοξενούμενους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με συγκέντρωση και η διαχείριση των παικτών από τον Σφαιρόπουλο, δεν μείωσε τον σταθερό ρυθμό που είχε η ομάδα του και στα 4 δεκάλεπτα. Έχοντας στον πάγκο του, τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από την ομαδικότητα του και την εκτελεστικότητα του Μάντζαρη στο πρώτο ημίχρονο (42-31). Ο πλει μέικερ του Ολυμπιακού ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των Πειραιωτών και έδωσε την σωστή καθοδήγηση, με καθαρή σκέψη και αξιοποίηση των συμπαικτών του από τις 4 ασίστ που έδωσε. τα έξι ριμπάουντ που κέρδισε και το μηδέν στην κατηγορία των λαθών.

Η επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στο παρκέ για το 3ο δεκάλεπτο, έδωσε την κατάλληλη ώθηση στον Ολυμπιακό για να σταθεροποιήσει την διαφορά του σκόρ στους 15 πόντους (67-50 στο 30’) και με αφετηρία την αμυντική συνέπεια, σκόραρε 25 πόντους (67-50 στο 30’) και είκοσι στην τελευταία περίοδο, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό, ως πλήρη δικαίωση του ροτέσιον που έγινε από τον πάγκο. Η ανησυχία που δημιουργήθηκε από το 0-6 των φιλοξενουμένων στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου, ήταν πρόσκαιρη και η τάξη αποκαταστάθηκε από τον Ολυμπιακό που εντατικοποίησε την εγρήγορση του, μετά και από το περσινό “πάθημα” του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Όλα παίζουν ρόλο σε παιχνίδια χωρίς “αύριο” που κρίνουν προκρίσεις και τίτλους.

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ: Τόμας 6 (1), Χάνικατ 17 (10ριμπ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 3, Οσμάν 2, Γκρέιντζερ 12 (2), Ερτέλ 14 (2), Πολ 6 (1), Ντάνστον 8, Κερκ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 13 (3), Μπιρτς 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10 (1), Γουότερς 6, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 14 (4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή