Απολογείται ο Ολυμπιακός, παραμονεύει ο ΠΑΟΚ

Απολογείται ο Ολυμπιακός, παραμονεύει ο ΠΑΟΚ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες για «εκτεταμένα επεισόδια» και «βία» σε αξιωματούχους στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, που απολογείται σήμερα (16.00) στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ υποστηρίζοντας ότι έχει «έννομο συμφέρον» θα εκπροσωπηθεί στη διαδικασία και θα ζητήσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να απολογηθούν: α) Για τα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, β) για τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια, για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ. Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, προβλέπεται και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία ή δύο αγωνιστικές». Επίσης ο Ολυμπιακός καλείται να απολογηθεί με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά άσκηση βίας σε αξιωματούχους του αγώνα. Αν κριθεί υπαίτια η ομάδα, και ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών, προβλέπονται οι παρακάτω ποινές: α) Διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεση έξι βαθμών, δ) υποβιβασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή