Με την… πλάτη στην Πόλη ο Ολυμπιακός – Η Εφές ισοφάρισε τις νίκες (71 – 73)

Με την… πλάτη στην Πόλη ο Ολυμπιακός – Η Εφές ισοφάρισε τις νίκες (71 – 73)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάθημα» του 2011, όταν είχε συντρίψει την Σιένα στον πρώτο αγώνα, αλλά ηττήθηκε στο δεύτερο, επαναλήφθηκε ξανά στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό που απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας από την Εφές Αναντόλου, με την νίκη που πέτυχε (71-73) και πλέον στα δυο επόμενα παιχνίδια στο «Αμπντί Ιπεκτσί» έχει προβάδισμα πρόκρισης για το φάιναλ φορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» και αφενός γνώριζαν τι είχε συμβεί πριν από 6 χρόνια με την εναλλαγή απόδοσης και αισθημάτων στα δυο παιχνίδια με την ιταλική ομάδα και αφετέρου δεν εφησυχάστηκαν, επειδή είχαν επικρατήσει με διαφορά 15 πόντων, πριν από 48 ώρες. Όμως, οι παίκτες της Εφές απέδειξαν ότι ήταν ανεπηρεάστοι από την επιτακτική ανάγκη της νίκης για να ανατρέψουν το μειονέκτημα έδρας που είχαν, ύστερα από την πρώτη ήττα τους, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός, παρά την εκδήλωση των τριών τελευταιών επιθέσεων του με τον πολύπειρο, Γιώργο Πρίντεζη, δεν είχαν σκορ και δέχτηκαν την ισοφάριση σε 1-1 νίκες. Για να επιστρέψει η σειρά των πλει οφ και πάλι στο ΣΕΦ και στον πέμπτο αγώνα, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει,  τουλάχιστον, σ’ έναν από τους δυο αγώνες που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη (26-28/4). Εφικτός στόχος, σύμφωνα με τις εκτός έδρας εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και έστω αν στην συγκεκριμένη έδρα, είχε ηττηθεί από την Εφές.

Οι  επόμενες ελληνοτουρκικές «μάχες» Εφές-Ολυμπιακού και Φενέρ-Παναθηναϊκού, θα κρίνουν και τις προκρίσεις δυο ομάδων για το φάιναλ φορ που θα γίνει στην Πόλη και είναι κοινό χαρακτηριστικό ότι και οι δυο τουρκικές ομάδες ανέτρεψαν το μειονέκτημα έδρας…

H εκπλητική απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, ειδικά στο α’ ημίχρονο  (44-37), με τα 5 εύστοχα τρίποντα που θύμισαν παλιότερα μεγαλειώδη σουτ από την γραμή των 6.75μ., η παραγωγικότητα του Ερικ Γκριν και επίσης η επιθετική συνεισφορά του Πρίντεζη, δεν έδωσαν και την ανάλογη επάρκεια για να καλυφθεί η αδυναμία απειλής του Ολυμπιακού, κάτω από το καλάθι, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μιλουντίνοφ.

Ο Ολυμπιακός «έζησε» στο πρώτο ημίχρονο από τα 9/18 τρίποντα, αλλά στην επανάληψη, είχε 2/12, με αποκορύφωμα το άστοχο τελευταίο σουτ του Ερικ Γκριν.

Ο Χάνεϊκατ ήταν ασταμάτητος στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου και η Εφές έκανε το 54-56 στο 32'. Ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ και επανέφερε το σχήμα με Σπανούλη- Γκριν στην περιφέρεια και  έδωσε την λύση. Στο 35' ο Ολυμπιακός έκανε το 65-58 με επί μέρους 11-2 και ο κόσμος ήταν πάλι όρθιος στις εξέδρες. Η Εφές χάριν στα αμαρκάριστα τρίποντα από Ερτέλ και Γκρέιντζερ μείωσε σε 65-64, ενώ ο Μπράουν σημείωσε το 65-66 στο 37' και το σερί των Τούρκων έγινε 0-8. Ο Πρίντεζης πήρε πρωτοβουλία και σημείωσε το 71-69, ενώ απέμεναν 1:39 πριν από το τέλος. Ομως ο Γκρέιντζερ και ο Κερκ έβαλαν μπροστά την Εφές με 71-73 (μεσολάβησαν δύο άστοχες βολές του Πρίντεζη), ο Παπανικολάου και ο Κερκ δεν τα κατάφεραν και στα 8'' ο Γκριν αστόχησε σε σουτ 3 πόντων, ενώ υπήρχε και η επιλογή του δίποντου για την ισοφάριση και την παράταση του αγώνα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπάι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή