Πανηγύρισε τον τίτλο και περιμένει ο Ολυμπιακός

Πανηγύρισε τον τίτλο και περιμένει ο Ολυμπιακός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε μαθηματικά το 44ο και έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του, όμως πρέπει να περιμένει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί σήμερα, σχετικά με όσα φέρονται να έλαβαν χώρα στον προθάλαμο των αποδυτηρίων κατά το ημίχρονο και κατά λήξη του ημιτελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ, που έγινε τη Μ. Πέμπτη.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κλήθηκε και με το άρθρο 29 που αφορά περιστατικά «βίας» κατά αξιωματούχων και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών.

Χθες, το τμήμα αθλητικής βίας της αστυνομίας απάντησε αρνητικά στο αίτημα του αθλητικού εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, όπως αποσταλεί το υλικό των καμερών από τα αποδυτήρια στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τα συμβάντα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ζητήθηκε το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στ’ αποδυτήρια. Η απάντηση του αστυνομικού τμήματος Πειραιά ήταν ότι δεν εποπτεύει τις κάμερες στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε ότι «το κλειστό κύκλωμα ααφάλειας του αγώνα και οι κάμερες του ελέγχονται απολύτως από την αστυνομία που έχει όλο το υλικό».

Η υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε το 2015 και αφορά τη λειτουργία των καμερών στα γήπεδα αναφέρει ρητά ότι η χρήση τους γίνεται από την αστυνομία και όχι από τη γηπεδούχο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η χρήση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική αστυνομία» και ότι «τα δεδομένα, τα οποία έχουν καταγραφεί, τηρούνται και φυλάσσονται από το οικείο αστυνομικό τμήμα στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ενδείξεις βίας και αξιόποινων πράξεων διαβιβάζονται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα στο οικείο πειθαρχικό όργανο και στην αρμόδια εισαγγελική ή ανακριτική αρχή». Προκαταρκτική έρευνα για όσα συνέβησαν στον προθάλαμο των αποδυτηρίων κατά το ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς, διέταξε η εισαγγελία Πειραιά.

Στα αγωνιστικά, μία ημέρα κράτησαν οι πανηγυρισμοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού για τη μαθηματική κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ο Τάκης Λεμονής και οι παίκτες του έστρεψαν ήδη το βλέμμα τους στην αυριανή ρεβάνς με την ΑΕΚ για τον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Μποτία, καθώς εξέτισε την ποινή του. Ετοιμοπόλεμος αναμένεται να είναι και ο Ντα Κόστα. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των «Πειραιωτών» στη σεζόν, θα δρομολογηθούν πολλές εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Τάκης Λεμονής που χθες έκανε το τραπέζι στους ποδοσφαιριστές του σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο, αναμένεται να αποχωρήσει και να τον διαδεχθεί Γάλλος προπονητής, με τον 51χρονο Ρεμί Γκαρντ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Πληροφορίες από την Ηπειρο ανέφεραν χθες πως οι πρωταθλητές ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 21χρονου αριστερού μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Λεονάρντο Κούτρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή