Η μπάλα στις αίθουσες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παίκτες και οι φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την Κυριακή, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το 44ο πρωτάθλημα και το 7ο συνεχόμενο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει «φιέστα τίτλου» στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική. Ο Ηρακλής σώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν γνωρίζει ακόμα αν και του χρόνου θα είναι στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Λεβαδειακός που υποβιβάστηκε, ελπίζει πως θα είναι παρών και την επόμενη περίοδο.

Για άλλη μία φορά η μπάλα δεν παίζεται στα γήπεδα αλλά στα γραφεία. Είτε αυτά είναι αίθουσες δικαστηρίων είτε ομοσπονδιών. Κοντεύουν να είναι πρωταγωνιστές οι δικηγόροι αντί οι ποδοσφαιριστές. Είμαστε η μοναδική χώρα που συμβαίνουν αυτά. Και να είστε σίγουροι, πως αυτή την «πρωτιά» δεν τη χάνουμε με τίποτα!

Και μετά αναρωτιούνται οι «ειδήμονες», γιατί ο κόσμος, δεν βλέπει πλέον ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε στην τηλεόραση. Οι εξέδρες δεν γεμίζουν ούτε στα ντέρμπι. Και για να δελεάσουν τους φανατικούς, διαφημίζονται ο φανατισμός, η εκδίκηση κατά του μισητού αντιπάλου και όχι το θέαμα που πιθανόν να προσφέρουν οι παίκτες.

Και μία σύγκριση. Ο Σπανούλης τιμωρήθηκε επειδή έκανε πως δεν… άκουγε τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο Μέσι έδειξε τη φανέλα του στην εξέδρα του Μπερναμπέου και είδαμε φίλους της Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζουν το τρίτο γκολ της ομάδας τους ανάμεσα σε φίλους της Ρεάλ. Και η αντιπαλότητα εκεί είναι και πολιτική… Κι όμως δεν άνοιξε μύτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή