Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε τον αποκλεισμό

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε τον αποκλεισμό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «θέλω» της επιστροφής του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας…ήχησε πολύ δυνατά στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και απομένει το «σφράγισμα» της πρόκρισης στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας των πλει οφ με την Εφές Αναντόλου.

Με την υπογραφή του…πολύτεκνου και αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη (περιμένει 5ο παιδί και έχει κατακτήσει τρία τρόπαια και μια πρόκριση στις τέσσερις προηγούμενες εγκυμοσύνες της συζύγου του), ο Ολυμπιακός νίκησε 74-62 την Εφές στον τέταρτο αγώνα και πλέον έχει κάθε δικαίωμα επιστροφής του στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του (19-21/5).

Για πρώτη φορά στην διαδικασία των πλει οφ της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν κατά το ήμισυ το προβάδισμα των αντιπάλων τους και επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας, γιατί αρνήθηκαν πεισματικά να «πεθάνουν» στην Πόλη. Η Εφές έδειξε ότι ήταν χειρότερη στις λεπτομέρειες και άπειρη στην διαχείριση της αντίδρασης που ήρθε από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Η ειδοποιός διαφορά έγινε και πάλι από τον Σπανούλη. Είχε 8 λάθη στον τρίτο αγώνα και στον τέταρτο, η απάντηση του ήταν αποστομωτική για όσους τον κοιτούν με…μισό μάτι για τις αντοχές του. Όχι για τις δεδομένες και καταξιωμένες ικανότητες του.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων είχε 18 πόντους με 1/3 βολές, 1/2 δίποντα, 5/11 τρίποντα, έδωσε 4 ασίστ, μόλις 1 λάθος και είχε 17 στην αξιολόγηση.  

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει…ατσαλένιο χαρακτήρα και δεν «λύγισε» από την ατμόσφαιρα των 14.000 φιλάθλων της Εφές, ενώ είχε την απαραίτητη ψυχραιμία και δεν έχασε την επαφή στο σκορ στα 15 πρώτα λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχήσει σε άμυνα και επίθεση (21-14 στο 10’, 38-35 στο 20’).

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διαφορετική ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε με  4 πόντους (48-52 στο 26'), ενώ η Εφές αντέδρασε, ισοφάρισε και στο 30' το σκορ ήταν 54-55. Η τέταρτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες που «έβγαλαν» στο παρκέ την μέγιστη αποφασιστικότητα.

Ο Παπαπέτρου έγραψε το 54-58 στο 31', ο Γουότερς με γκολ φάουλ έκανε και το 54-61 και οι ερυθρόλευκοι παρά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, κράτησε τα ηνία. Δέχθηκε μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς μέχρι το 37' και  το 57-68 με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Σπανούλη. Ο Γκριν έκανε το 58-71 στο 38' και η σκέψη όλων στράφηκε στον πέμπτο αγώνα, την ερχόμενη Τετάρτη που θα κρίνει την πρόκριση.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Τόμας 2, Χάνεϊκατ 4, Μπαλμπάι 3 (1), Μπράουν 9 (1), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 17 (1 τρίπ., 8 ασ.), Ερτέλ 6, Πολ 4, Ντάνστον 7, Κερκ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9, Γιανγκ 4 , Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 18 (5), Ουότερς 3, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή