Θρίλερ με τον τελικό του Κυπέλλου

Θρίλερ με τον τελικό του Κυπέλλου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μια μετά το μεσημέρι, σε συνεδρίαση στην οποία θα συμμετέχουν η ΕΠΟ, η Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων θα αποφασιστεί τελικά αν θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Προηγήθηκε ένα πραγματικό… αλαλούμ μεταξύ της Ομοσπονδίας και του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο μάλιστα φαίνεται πως αρχικά είχε αποφασίσει την μη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ωστόσο προέβη σε μερική αναδίπλωση λίγο αργότερα, έπειτα και από τις έντονες πιέσεις των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, παρά τα προβλήματα που προέκυπταν από την κατάσταση που επικρατούσε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά κυρίως το θέμα με τα μη αριθμημένα εισιτήρια, σε σχετική ανακοίνωσή του νωρίς το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο κρατούσε στάση αναμονής και «πετούσε» το μπαλάκι στην ΕΠΟ, αναφέροντας:

«Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου».

Νωρίτερα, θέση υπέρ της διεξαγωγής είχε λάβει, εκτός των δύο ομάδων, και η ίδια η ΕΠΟ, η οποία μάλιστα, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά και θα… γράψει ιστορία.

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τονιζόταν από την Ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή