Τελικά, τελικός Κυπέλλου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεξαχθεί, τελικά, κανονικά το Σάββατο, στις 20:30. 

Την ίδια ώρα, οι εργασίες γύρω από το Πανθεσσαλικό αλλά και στις εξέδρες του γηπέδου συνεχίζονται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ενώ με… αυτοκόλλητα που επικολλώνται πάνω στα εισιτήρια θα αντιμετωπιστεί η απουσία αριθμημένων θέσεων. 

Η απουσία αριθμημένων θέσεων ήταν η βασική αιτία για την οποία η διεξαγωγή του τελικού βρισκόταν στον «αέρα». Αργά το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του θέματος, με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αλλαγής ημέρας τέλεσης του τελικού, να είναι ανοικτά. Πληροφορίες από τον Βόλο ανέφεραν ότι το θέμα των αριθμημένων εισιτηρίων δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί μέχρι αύριο και επομένως ο υφυπουργός Αθλητισμού καλείται να αποφασίσει.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, με στόχο να κατευνάσουν τα πνεύματα και σε μία προσπάθεια ομαλής διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος (αν τελικώς διεξαχθεί), οι ισχυροί άνδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καλούν τους φιλάθλους των δύο ομάδων να απολαύσουν τον αγώνα μακριά από ακρότητες και επεισόδια. Οι κύριοι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσαν τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα τους χειροκροτώντας για την προσπάθειά του όποιον εκ των δύο συλλόγων ηττηθεί, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προσωπικά ανυπομονούμε για μια πραγματική γιορτή, μια γιορτή καθαρού και έντιμου ποδοσφαίρου, μια γιορτή όπου ο καλύτερος και πιο τυχερός θα επιβραβευθεί με το Κύπελλο Ελλάδας 2017 και ο ηττημένος θα χειροκροτηθεί για την προσπάθειά του. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη γιορτή αυτή με το ίδιο πνεύμα».

Σχολιάζοντας την τραγική ιστορία του φιλάθλου του ΠΑΟΚ, ανέφεραν πως «το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι το έναυσμα της συμφιλίωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των οπαδών. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων! Ενωμένοι μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αγωνιστικά, στον ΠΑΟΚ, που είναι τυπικά γηπεδούχος στον αγώνα, ο Βλάνταν Ιβιτς έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, πλην του Μυστακίδη που είναι από καιρό τραυματίας. Οσον αφορά τη διάταξη, ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα και Κρέσπο στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Τσίμιροτ με τον Σάχοφ, ενώ ο Χοσέ Κάνιας έχει μικρές πιθανότητες να αγωνιστεί ως βασικός. Στην επίθεση είναι δεδομένο πως θα αγωνιστεί ο Πρίγιοβιτς και στο δεξί άκρο ο Τζαλμά Κάμπος. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν Γουάρντα, Πέδρο Ενρίκε και Μπίσεσβαρ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ απέκλεισε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Τόμας Πέκχαρτ, όπως και τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ο Γιάννης Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα τους Γκάλο, Τιγκρίνσκι, Βράνιες και Ντιντάκ. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Σιμόες με τον Γιόχανσον, με Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο. Δεξιά και αριστερά στην επίθεση αναμένεται να αγωνιστούν οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Πατίτο Ροντρίγκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή