Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – «Οφσάιντ» το ελληνικό ποδόσφαιρο

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – «Οφσάιντ» το ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εληξε ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με τον δεύτερο να σηκώνει το κύπελλο για 5η φορά στην ιστορία του. 

Με γκολ στο 81' και τον επόπτη να κλείνει τα μάτια στο οφσάιντ των παικτών του ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος του βορρά έκανε το 2-1. Σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία από την ΑΕΚ. 

Ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε μετά από ημίωρη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ο αγώνας να αναβληθεί.

Μετά την είσοδο των παικτών στο γήπεδο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκε στεφάνι για τον άτυχο φίλαθλο του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς, 4-3-3): Γλύκος – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς – Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ – Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Ενρίκε, Ματθαίου, Πέλκας, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης – Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ – Γιόχανσον, Σιμόες – Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο – Αραούχο.

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Τσέλιος, Αλμέιδα

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Γιώργο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας). Επιπρόσθετοι βοηθοί είναι οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών). Παρατηρητής ο Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).

Σοβαρά επεισόδια νωρίτερα στο «Πανθεσσαλικό»

Μέχρι και το σφύριγμα της έναρξης στις 21:00 επικρατούσε ένταση με οπαδούς να πετούν αντικείμενα και αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Την εικόνα πεδίου μάχης που είχε δημιουργηθεί στο Πανθεσσαλικό περιγράφουν οι σκηνές από την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δεκάδες δακρυγόνα ανάγκασε αρκετούς από τους παίκτες της ομάδας να προσπαθήσουν να προστατευτούν.

Κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια έχοντας τις μπλούζες στο πρόσωπο.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα ο sport – fm οπαδοί και των δύο ομάδων έσπασαν τις εισόδους στις κερκίδες και ανέβηκαν σε μια γέφυρα εντός του γηπεδου.

Οι οπαδοί άρπαξαν καδρόνια και πυρσούς και έδωσαν μάχη σώμα με σώμα ενώ αλλοι πετούσαν καθίσματα και φωτοβολίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο άργησε να σπεύσει η αστυνομική δύναμη. 

Την ίδια ώρα ένταση επικράτησε και στις θέσεις των επισήμων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι έντεκα άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, τα δέκα από αυτά αποχώρησαν.

Ένα άτομο νοσηλεύεται με τραύματα στο θώρακα, αλλά εκτός κινδύνου,

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα αποδυτήρια ανάμεσα σε παρατηρητές, διαιτητές και εκπροσώπους των δύο ομάδων και εξεταστηκε το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα.

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – «Οφσάιντ» το ελληνικό ποδόσφαιρο-1

Γύρω στο μεσημέρι, δυνάμεις της αστυνομίας περιόρισαν αριθμό οπαδών της ΑΕΚ που προσπάθησαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο και τους απομάκρυναν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Εκτός των σοβαρών επεισοδίων τη διοργάνωση απείλησε και το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του sport – fm σε κάποιες θύρες δεν είχαν κολληθεί στις θέσεις τα αυτοκόλλητα με την αρίθμηση των εισιτηρίων.

Οπως είχε γίνει γνωστό χθες, είχε ζητηθεί να τοποθετηθούν αυτοκόλλητα στις θέσεις του γηπέδου σε αντιστοιχία με ένα πάνω σε κάθε εισιτήριο και ένα που θα κρατά (ως… απόδειξη) ο άνθρωπος που θα βρίσκεται για τον σχετικό έλεγχο σε κάθε θύρα. 

Στο σχέδιο της Αστυνομίας ήταν να μην έρθουν σε «επαφή» σε καμία περίπτωση οι οπαδοί της ΑΕΚ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό οι όσοι ήλθαν από τη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στο «Πανθεσσαλικό» μέσω Βελεστίνου και Περιφερειακού του Βόλου, ενώ όσοι ήλθαν από Αθήνα μέσω Μικροθηβών και Νέας Ιωνίας στη νότια πύλη του Σταδίου.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή