Πρεμιέρα πλέι οφ με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Πρεμιέρα πλέι οφ με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αντίθεση του ΠΑΟΚ, το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε με πλειοψηφία 9-3 την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5 με την επιφύλαξη των αποφάσεων των οργάνων αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ως γνωστόν, σύμφωνα με απόφαση της Σούπερ Λίγκας, που επικυρώθηκε από την ΕΠΟ, όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και το Δημόσιο, θα υποβιβάζεται.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να μπει και δεύτερη επιφύλαξη σχετικά με αποφάσεις των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, όμως η πρότασή του δεν έγινε δεκτή. Υπέρ της απόφασης που ελήφθη ψήφισαν εννέα ΠΑΕ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, Αστέρας, Πανιώνιος, Ηρακλής, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός), κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάρισα και Κασσιόπη. Λευκό ψήφισε ο Λεβαδειακός. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Βέροια.

Αμέσως μετά το Δ.Σ. έγινε η κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι οφ, τα οποία θα αρχίσουν την Κυριακή 14/5. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 1η αγωνιστική (14 Μαΐου): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (20.30), Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (18.15), 2η αγωνιστική (17 Μαΐου): ΑΕΚ – Πανιώνιος, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, 3η αγωνιστική (21 Μαΐου): ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, 4η αγωνιστική (24 Μαΐου): Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 5η αγωνιστική (28 Μαΐου): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, 6η αγωνιστική (31 Μαΐου): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Πανιώνιος – ΑΕΚ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ: ΠΑΟΚ 2 βαθμοί, Παναθηναϊκός 1 βαθμός, ΑΕΚ και Πανιώνιος χωρίς βαθμό.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι υπόλοιπες θα αγωνιστούν στις προκριματικές φάσεις του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ ως κυπελλούχος έχει ήδη εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

«Αψιμαχίες» ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

Η ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ μετά τη διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό Κυπέλλου μεταφέρθηκε και στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας στη διάρκεια του οποίου ο Χρ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε «τρίχες κατσαρές» όσα είπε ο Μ. Γκαγκάτσης περί μη παραλαβής από τον ΠΑΟΚ πρωταθλήματος κερδισμένου στα χαρτιά. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με διαρροή υποστήριξε ότι «με την επικοινωνιακή πολιτική των διαρροών του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ δεν θα ασχοληθεί ξανά. Εκείνος ξέρει αν και πόσο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας του. Για εμάς οι προσπάθειές τους είναι αδιάφορες».

Ο Παναθηναϊκός απάντησε λέγοντας ότι «οι αλαζονικές συμπεριφορές βρήκαν απέναντί τους τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή