Στον τελικό με MVP τον Αλβες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβέντους μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μονακό και σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου αγώνα. Ο Ντάνι Αλβες εξελίχθηκε σε πρόσωπο των ημιτελικών, έχοντας συμμετάσχει και στα τέσσερα γκολ που επιτεύχθηκαν από τη Γιουβέντους. Τρεις ασίστ και ένα υπέροχο γκολ (44΄) με βολέ εκτός περιοχής, μετέτρεψαν τον Βραζιλιάνο αμυντικό στον απόλυτο ήρωα της Μεγάλης Κυρίας.

Το δυναμικό ξεκίνημα της Μονακό στο παιχνίδι δεν συνοδεύτηκε με την επίτευξη κάποιου γκολ και ο Μάριο Μάντζουκιτς σκόραρε (33΄) το κρίσιμο γκολ που χρειαζόταν η πρωταθλήτρια Ιταλίας. Το γκολ της… τιμής του Εμπαπέ (69΄) ήταν μόλις το τρίτο που δέχτηκε η Γιουβέντους σε όλη τη διοργάνωση και το πρώτο που δέχεται ο Μπουφόν από τον Νοέμβριο (Σεβίλλη).

Η Γιουβέντους θα συμμετάσχει στο δεύτερο τελικό την τελευταία τριετία φιλοδοξώντας να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε το 2015 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν ηττήθηκε στο Βερολίνο με 3-1.

Απόψε η Ρεάλ;

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία του γηπέδου «Βιθέντε Καλδερόν» της Μαδρίτης αναμένεται ιδιαιτέρως δύσκολος για την οικοδέσποινα Ατλέτικο, που πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του 3-0 που της ύψωσε στον πρώτο αγώνα η συμπολίτισσα Ρεάλ για να πάρει το άλλο εισιτήριο για τον τελικό του Κάρντιφ.

Στη νότια Μαδρίτη θυμούνται το 4-0 επί της Ρεάλ για το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο του 2015 για να τηρούν άσβεστη την ελπίδα για την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό, όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους «κολτσονέρος». «Τότε έπαιζε και ο Κριστιάνο [Ρονάλντο] και όλοι. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, ρωτήστε και την Παρί Σεν Ζερμέν», είπε ο μέσος Κόκε, θυμίζοντας τον πρόσφατο αποκλεισμό της Παρί από την Μπαρτσελόνα με ήττα 6-1 στη ρεβάνς.

Από την πλευρά της η Ρεάλ έχει στόχο την επίθεση και όχι την περιφρούρηση της εστίας της: «Εμείς θα βγούμε μπροστά για να σκοράρουμε, όπως σε κάθε μας παιχνίδι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα», είπε χθες ο τεχνικός των «μερένχες» Ζινεντίν Ζιντάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή