Ακρως επιβαρυντικές οι εκθέσεις για Βόλο

Ακρως επιβαρυντικές οι εκθέσεις για Βόλο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ασκηθεί από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Επιβαρυντικές είναι οι εκθέσεις τόσο του παρατηρητή αγώνα, Ν. Βακάλη, όσο και της αστυνομίας. Με βάση αυτά που αναφέρονται οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, ενώ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου. Μεταξύ άλλων, ο παρατηρητής του αγώνα αναφέρει για τα επεισόδια στην πεζογέφυρα και προσθέτει: «Παρατήρησα επίσης τους οπαδούς να αλληλοχτυπιούνται μεταξύ τους με κομμάτια σιδηροσωλήνων (…). Στις 20.27 παρατήρησα στις θέσεις κάτω από τα VIP εισχώρηση οπαδών του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν να επιτεθούν στη συνεχόμενη κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ. (…) Στις 20.44 είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διαφόρων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτια από σπασμένα είδη υγιεινής, δηλαδή κομμάτια πορσελάνης. Κατά την περιήγησή μου περιμετρικά του γηπέδου, παρατήρησα και σπασμένη πόρτα μεταξύ των θυρών 101 – 102, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο».

Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου, από τα οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και 13 φίλαθλοι. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, έγιναν 21 προσαγωγές και σχηματίστηκαν δικογραφίες για τέσσερα άτομα.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας Βόλου, Ιωάννα Καντά, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό.

• Τη δικογραφία που αφορά στον αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς και φέρεται να έχει περατωθεί όσον αφορά το στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα ζητήσουν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή