Δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό

Δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους για αρκετές αγωνιστικές κινδυνεύουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με βάση την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου.

Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση έξι βαθμών λόγω υποτροπής για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ο παρατηρητής αγώνα σε συμπληρωματική έκθεση άλλαξε τον χρόνο τέλεσής τους και αντί 20.44 υποστήριξε ότι η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο έγινε περί τις 18.20, όταν η αποστολή της ομάδας δεν είχε αφιχθεί στο στάδιο και επομένως, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, δεν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη. Αυτό ανέφερε και η πλευρά του ΠΑΟΚ τοποθετούμενη για τη δίωξη.

Ομως και η ΑΕΚ που διώκεται για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, εφόσον τιμωρηθεί κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών. O πειθαρχικός κώδικας προβλέπει χρηματική ποινή 50.000 έως 120.000, εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια και ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλει και ποινή διεξαγωγής ενός έως δύο αγώνες χωρίς θεατές.

Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο (διώκεται μόνο ο ΠΑΟΚ) προβλέπει χρηματική ποινή 70.000 έως 150.000 και ποινή διεξαγωγής δύο έως τρεις αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.

Επίσης οι δύο ομάδες κατηγορούνται για απρεπή συνθήματα, ρίψεις φωτοβολίδων, είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και μεμονωμένα επεισόδια στις κερκίδες. Πειθαρχική δίωξη για υβριστική συμπεριφορά ασκήθηκε και στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λ. Μίχελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή