Σέντρα στα πλέι οφ εν αναμονή των ποινών

Σέντρα στα πλέι οφ εν αναμονή των ποινών

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαδικασία των πλέι οφ εισέρχεται από αύριο η Σούπερ Λίγκα και πιθανότατα αυτή θα είναι η τελευταία φορά με το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής.

Εάν υλοποιηθεί και τυπικά η απόφαση της διοργανώτριας αρχής να κρίνεται και ο τίτλος σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα με τη συμμετοχή και της ομάδας που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια της περιόδου, θα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις από το 2018.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος είναι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην αφετηρία για να διεκδικήσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που αντιστοιχούν σε κάθε θέση, με το καλύτερο να είναι αυτό που οδηγεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα το κερδίσει όποια τερματίσει πρώτη.

Οι άλλες τρεις θέσεις οδηγούν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τον τελευταίο των πλέι οφ να χρειάζεται τρεις προκρίσεις για να μπει στη φάση των ομίλων, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα χρειαστούν να περάσουν από δύο προκριματικούς γύρους.

Η 1η αγωνιστική διεξάγεται αύριο, με πρώτο παιχνίδι στις 18.15 το Πανιώνιος – Παναθηναϊκός στη Ν. Σμύρνη και δεύτερο το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στις 20.30 στην Τούμπα, μόλις 8 μέρες μετά το επεισοδιακό ραντεβού τους στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο, που βρήκε νικητή και τροπαιούχο τον «Δικέφαλο του Βορρά». Τα απόνερα εκείνου του τελικού θα επηρεάσουν άμεσα και τα πλέι οφ, καθώς οι δύο φιναλίστ κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες και στην καλύτερη περίπτωση θα δώσουν ένα ή δύο από τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους χωρίς κόσμο. Υπάρχει, επίσης, και κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών. Η θέση τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη διότι θεωρούνται υπότροποι από την περυσινή σεζόν και οι όποιες ποινές επιβληθούν, αυξάνονται.

Οι βαθμοί

Οι ομάδες ξεκινούν τα πλέι οφ από διαφορετική βαθμολογική βάση. Ο ΠΑΟΚ έχει «προίκα» από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 2 β., ο Παναθηναϊκός 1 και η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο κανέναν.

Επειδή έχει ένα ενδιαφέρον η δυναμική των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ελαφρύ πλεονέκτημα με βάση τους βαθμούς που κέρδισε στα ματς με τις άλλες ομάδες των πλέι οφ.

Μετρά από μία νίκη και μία ισοπαλία στους αγώνες με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ενώ έχει μία νίκη και μία ήττα με τον ΠΑΟΚ, σύνολο, δηλαδή, 11 βαθμούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τρεις νίκες στην Τούμπα και ισάριθμες ήττες στην Αθήνα, που του έδωσαν 9 βαθμούς.

Η ΑΕΚ έχει μία ισοπαλία και μία ήττα με τον Παναθηναϊκό, από μία νίκη – μία ήττα με τον ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες με τον Πανιώνιο, κερδίζοντας 6 βαθμούς. Τους ίδιους έχει και ο Πανιώνιος, με τις δύο ισοπαλίες του με την ΑΕΚ, μία νίκη και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία – μία ήττα από τον Παναθηναϊκό. Εν ολίγοις, εάν επαναληφθούν τα ίδια αποτελέσματα και στα πλέι οφ, πρώτος θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός με 12 β., δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 11 β., τρίτη η ΑΕΚ με 6 β. και τελευταίος ο Πανιώνιος επίσης με 6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή