Πανιά νέων επιτυχιών σηκώνει η ιστιοπλοΐα

Πανιά νέων επιτυχιών σηκώνει η ιστιοπλοΐα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… αφρό της ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας βρίσκονται οι Ελληνες αθλητές κατά την εκκίνηση του νέου ολυμπιακού κύκλου. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των RSX, Finn και 470 οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν μετάλλια ή πλασαρίστηκαν ανάμεσα στους καλύτερους της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα RSX, αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι το χάλκινο του Λεωνίδα Τσορτανίδη (κατηγορία -17 ετών). Αυτό δείχνει ότι η ιστιοσανίδα στην Ελλάδα, εκτός από παρελθόν και παρόν, θα έχει και λαμπρό μέλλον. Η διοργάνωση της Μασσαλίας διεξήχθη με νέους κανονισμούς. Οι 12 πρώτοι της κανονικής διάρκειας αγωνίστηκαν σε μία κούρσα. Οι έξι πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη. Από αυτή προκρίθηκαν τρεις, οι οποίοι διεκδίκησαν και τα μετάλλια. Στο Μονακό πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 470. Ανάμεσα στα έξι καλύτερα σκάφη της Ευρώπης βρέθηκαν δύο ελληνικά. Οι χάλκινοι ολυμπιονίκες μας, Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ήρθαν 4οι (5οι στη γενική) και οι νεαροί Βασίλης Παπουτσόγλου και Γιάννης Ορφανός πλασαρίστηκαν 6οι (7οι στο όπεν).

Οι Μάντης – Καγιαλής δεν αγωνίστηκαν στο Μονακό με το καλό σκάφος τους, διότι φοβήθηκαν τις άστατες καιρικές συνθήκες. «Είχαμε προβλέψει ότι οι καιρικές συνθήκες στο Μονακό δεν θα είναι καλές. Δεν διεξήχθη η κούρσα των μεταλλίων και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση. Αφήσαμε το καλό σκάφος στην Αθήνα, διότι με αυτό θα αγωνιστούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Κρατάμε τις εμπειρίες και προχωράμε σοφοί και δυνατοί για τους επόμενους στόχους», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής τους, Μάκης Ωρολογάς.

Στη Μασσαλία διεξήχθη και το ευρωπαϊκό Finn και, μάλιστα, με νέους κανονισμούς. Υστερα από 10 κούρσες, οι τρεις πρώτοι μπήκαν στον τελικό. Πραγματοποιήθηκε ημιτελικός με επτά σκάφη, από τον οποίο προκρίθηκαν τα δύο. Ο Γιάννης Μιτάκης δεν κατάφερε να βρεθεί μέσα σε αυτά και ήρθε όγδοος. «Ηταν ο πρώτος μου αγώνας μετά τους Ολυμπιακούς. Είμαι ευχαριστημένος. Το επίπεδο παραμένει υψηλό και, όπως έγινε ο αγώνας, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι καλό», μας είπε ο πρωταθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή