Oι πέντε δεσμεύσεις της Ελλάδος στη FIFA

Oι πέντε δεσμεύσεις της Ελλάδος στη FIFA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την επιτροπεία της FIFA, μέσω του διορισμού επιτροπής διαμεσολάβησης, όπως συνέβη στη Βοσνία, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Αυτό προέκυψε από τη προχθεσινή συνάντηση που είχαν στη Ζυρίχη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, με τον πρόεδρο της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο. Αμφότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν σε πέντε βασικές δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ. Αυτές είναι:

• Ο τακτικός, πιθανόν ετήσιος, οικονομικός έλεγχος της ΕΠΟ από εταιρεία ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών.

• Η δημιουργία από τη FIFA της επιτροπής διαμεσολάβησης η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή των κανονισμών και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

• Η παραμονή στην ΕΠΟ τακτικών δικαστών και εισαγγελέων.

• Η αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και η ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

• Η παροχή τεχνικής και άλλης υποστήριξης στη διαιτησία.

Μετά την προχθεσινή συνάντηση, στην οποία δεν παρέστη ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, παρότι ήταν στα γραφεία της FIFA, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Από τη στιγμή που η FIFA προχωρήσει στα παραπάνω, ο κ. Βασιλειάδης θα εναρμονίσει τον αθλητικό νόμο με το καταστατικό της ΕΠΟ στο θέμα των εκλογών και θα προβεί και σε αλλαγές στον νόμο Κοντονή σχετικά με τα διοικητικές κυρώσεις για περιστατικά βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Στις αρχές Ιουνίου αντιπροσωπεία της FIFA αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για δεύτερο γύρο επαφών με τις Ενώσεις για θέματα που είναι ακόμα ανοιχτά και έχουν να κάνουν με το καταστατικό της ομοσπονδίας (π.χ. εκλογικό σώμα, αριθμός μελών Ε.Ε. κ.ά.). Στη συνέχεια θα δοθεί εντολή στην ΠΔΕ για να ορίσει καταστατική Γ.Σ. Οταν ψηφιστούν οι αλλαγές στο καταστατικό και γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στη νομοθεσία θα προκηρυχθούν εκλογές, πιθανόν εντός του καλοκαιριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή