Πλέι οφ – παρωδία με ανοικτές υποθέσεις

Πλέι οφ – παρωδία με ανοικτές υποθέσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο επεισόδιο της πιο τραγελαφικής σειράς πλέι οφ που έγινε ποτέ, παίζεται σήμερα με δύο αναμετρήσεις στους αγωνιστικούς χώρους και θα συνεχιστεί λίαν συντόμως με ένα σωρό άλλες που εκκρεμούν στις δικαστικές αίθουσες, οι οποίες θα επηρεάσουν περισσότερο την κατάταξη απ’ όσο οι βαθμοί που θα κερδηθούν εντός γηπέδου. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της αναμονής μιας δικαστικής απόφασης, έχει ακόμη αντίστοιχες εκκρεμότητες: εάν δεν γίνει δεκτή η ένστασή του κατά του κύρους του φύλλου αγώνα με τον ΠΑΟΚ (κατατέθηκε χθες και εκδικάζεται την Τρίτη) και κριθεί οριστικά υπαίτιος της διακοπής, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί (συν τοις άλλοις) με αφαίρεση βαθμών, ενώ με ίδια ποινή κινδυνεύουν και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ λόγω των όσων συνέβησαν στον επεισοδιακό τελικό Κυπέλλου στον Βόλο. Κωμικοτραγική κατάσταση, ενδεικτική της απόλυτης παράνοιας και απαξίωσης που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια.

Τα απόνερα από το ντέρμπι που διακόπηκε πληγώνουν βαθιά τον Παναθηναϊκό σε βαθμολογικό, αγωνιστικό, οικονομικό, αλλά και σε διοικητικό επίπεδο. Πέρα από την αναμενόμενη τιμωρία, είναι δεδομένη η αγωνιστική αποψίλωσή του λόγω των αποβολών πολλών παικτών του και πολύ πιθανή η αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση διάδοχης κατάστασης για την ΠΑΕ, έχοντας κουραστεί να παλεύει τόσα χρόνια με τα διαφόρων ειδών «φαντάσματα».

Βρήκε τον δράστη ο ΠΑΟ

Ενδεικτική, πάντως, της επιθυμίας του Παναθηναϊκού να συμβάλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της βίας, είναι η επιμονή του στην προσπάθεια αναζήτησης του «φιλάθλου» που πέταξε το κουτάκι μπίρας στον Ιβιτς. Αν και το κύκλωμα ασφαλείας που χειρίζεται η αστυνομία δεν εντόπισε τον δράστη, τον βρήκε από δικό της υλικό η ΠΑΕ και παρέδωσε όλα τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να τον ταυτοποιήσει, ώστε να του απαγορευτεί η είσοδος διά παντός στη Λεωφόρο και να διωχθεί ποινικά.

Λόγω της διακοπής, οι «πράσινοι» πηγαίνουν ως ουραγοί στο αυριανό (20.30) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δεν έχουν περιθώρια εάν θέλουν να αποφύγουν, τουλάχιστον, την τελευταία θέση, που συνεπάγεται ξεκίνημα από τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 13 Ιουλίου. Περίμεναν μεν χθες το βράδυ την απόφαση της έφεσής τους για την ποινή των 4 αγωνιστικών του Μπεργκ (εφόσον το παράπτωμά του, όπως και του Κρέσπο, είχε κριθεί πειθαρχικά από τον διαιτητή και δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη, απαγορεύει ο κανονισμός χρήση βίντεο), παραμένουν, όμως, αποδεκατισμένοι λόγω των αποβολών του Κουλιμπαλί, του Οδ. Βλαχοδήμου και του… Ζέκα, ο οποίος θεωρείται ότι δεν έχει εκτίσει την ποινή του από τη Ν. Σμύρνη αφού το παιχνίδι στο οποίο θα ξεχρέωνε, διακόπηκε με υπαιτιότητα της ομάδας του. Εκτός πλάνων είναι και οι τραυματίες Βιγιαφάνιες, Τελάντερ, ενώ ο Λουντ επέστρεψε χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος. Αντιθέτως, μοναδική απουσία για την ΑΕΚ είναι αυτή του Αραβίδη.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην 2η αγωνιστική, το αυριανό (18.15) παιχνίδι της Τούμπας έχει άρωμα κορυφής. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πανιώνιο και αν τον νικήσει θα περάσει πρώτος, περιμένοντας εν συνεχεία άλλους 3 βαθμούς μέσω… Λεωφόρου. Ο Ιβιτς δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Ουάρντα και Σάκχοφ (3 αγωνιστικές) και περίμενε την απόφαση για τον Κρέσπο, ενώ ο Μιλόγεβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή