Τα «μωρά» του Αγιαξ κοιτούν στα μάτια την ακριβή Γιουνάιτεντ

Τα «μωρά» του Αγιαξ κοιτούν στα μάτια την ακριβή Γιουνάιτεντ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο από τα βαρύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος, ο Αγιαξ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συγκρούονται την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στη Στοκχόλμη, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου για πρώτη φορά μετά το 2013 δεν αγωνίζεται η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη.

Με διπλό βραβείο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2017-18, οι δημοφιλέστερες ομάδες σε Ολλανδία και Αγγλία συνθέτουν στη «Φρεντς Αρίνα» της Σόλνα έναν κλασικό βορειοευρωπαϊκό τελικό, το ανάποδο δηλαδή του κλασικού μεσογειακού ντέρμπι που αναμένουμε στις 3 Ιουνίου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (Γιουβέντους – Ρεάλ).

Από τη μια πλευρά θα βρεθεί ένας αρκετά βελτιωμένος Αγιαξ, που μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το ολλανδικό πρωτάθλημα (το πήρε μετά 18 έτη η Φέγενορντ), αλλά παρουσίασε μια νέα γενιά παικτών που ύστερα από πολύ καιρό είναι πολλά υποσχόμενη.

Με τεχνικό τον 53χρονο Πέτερ Μπος από τον περασμένο Ιούλιο, ο Αγιαξ φέτος έχει παρουσιάσει μια φρέσκια εικόνα που μπορεί να υποτάχθηκε στο πολύ καλό πρώτο κομμάτι της σεζόν της Φέγενορντ, αλλά έδειξε πολλά καλά στοιχεία και ανέδειξε νέα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν όχι μόνο την Τετάρτη, όχι μόνο στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αλλά και μελλοντικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Παίκτες όπως ο 19χρονος Δανός επιθετικός Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο 24χρονος Ολλανδός μέσος Ντέιβι Κλάασεν, ο 23χρονος Γερμανός επιθετικός Αμίν Γιουνές και ο 24χρονος Ολλανδομαροκινός Χακίμ Ζιγέτς αποτελούν μέλη μιας νέας γενιάς παικτών του Αγιαξ που λάμπει φέτος, ενώ ο 21χρονος επιθετικός Μπερτράν Τραορέ από την Μπουρκίνα Φάσο τράβηξε, με τις εμφανίσεις του κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ, τα βλέμματα πολλών μεγάλων ομάδων.

Από την άλλη πλευρά είναι η μεγάλη Γιουνάιτεντ, που δαπάνησε τα δύο τελευταία χρόνια, και ειδικά το περασμένο καλοκαίρι, δεκάδες εκατομμύρια για να χτυπήσει τον τίτλο στην Αγγλία, αλλά τελικά δεν μπήκε ούτε στην πρώτη πεντάδα.

Η πανάκριβη ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο διαθέτει πολλά αστέρια, αλλά σπανίως φέτος μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των εκατομμυρίων φίλων της. Ετσι μόνη της ευκαιρία για δόξα έμεινε το Γιουρόπα Λιγκ, πέρα από το ήσσονος σημασίας Λιγκ Καπ Αγγλίας που κατέκτησε.

Για έναν καλομαθημένο σε εγχώριους τίτλους οπαδό των «κόκκινων διαβόλων», η επιλογή του Μουρίνιο να παρατάξει σε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ αναπληρωματικούς παίκτες, ώστε να έχει φρέσκους τους βασικούς του στους ευρωπαϊκούς αγώνες αυτή την άνοιξη, ήταν ακατανόητη.

Συνεπώς, αν για τη νεαρή ομάδα του Αγιαξ η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης θα αποτελέσει την ανάδειξη μιας πολύ ενδιαφέρουσας φουρνιάς και εφαλτήριο για περαιτέρω πρόοδο, για τη Γιουνάιτεντ η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού τυχόν αποτυχία θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή