Η ελληνική ρυθμική γυμναστική επιστρέφει στα ταπί της Βουδαπέστης

Η ελληνική ρυθμική γυμναστική επιστρέφει στα ταπί της Βουδαπέστης

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες εκπροσωπείται η χώρα μας στο ατομικό, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο άρχισε χθες στη Βουδαπέστη. Στο ανσάμπλ νεανίδων με τα γαλανόλευκα θα αγωνιστεί ομάδα συλλόγου διότι, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής δεν διαθέτει την ευχέρεια για να συγκροτήσει ομάδα νεανίδων.

Η ελληνική ρυθμική γυμναστική έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη. Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, στο ευρωπαϊκό του 1999, η «χρυσή» γενιά του ελληνικού ανσάμπλ (Αϊνδηλή, Γεωργάτου, Καρυάμη, Πολλάτου, Χριστοδούλου, Γεωργακοπούλου) κατέκτησε τα πρώτα χρυσά μετάλλιά της σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Ηταν το πρώτο… βήμα των μεγάλων επιτυχιών της συγκεκριμένης ομάδας, το οποίο οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων (στο Σίδνεϊ τη Γεωργασοπούλου αντικατέστησε η Κλέλια Πανταζή).

Οδηγό στις επιτυχίες, τότε, τα «χρυσά» κορίτσια είχαν τη Μαρίνα Φατέεβα. Η κορυφαία προπονήτρια επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος, αλλά αυτή τη φορά ως προπονήτρια της πρωταθλήτριας του ατομικού Ελένης Κελαϊδίτη. Η 17χρονη θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και με τις οδηγίες της έμπειρης γυμνάστριας έχει ετοιμάσει τέσσερα εντυπωσιακά προγράμματα. «Μαζί με την κ. Φατέεβα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Τα προγράμματα έχουν βγει στις προπονήσεις και περιμένουμε αυτό να φανεί και στον αγώνα του ευρωπαϊκού. Είμαι ευχαριστημένη από τη δουλειά που έχει γίνει. Πρόκειται για δύσκολα προγράμματα, αλλά θεαματικά. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε ευρωπαϊκό γυναικών και έχω λίγο άγχος», δήλωσε στην «Κ» η Ελένη Κελαϊδίτη.

Στη διοργάνωση της Ουγγαρίας θα αγωνιστεί και η Κατερίνα Δερβίση. Είναι, μόλις, 16 ετών και, επίσης, θεωρείται ταλέντο. «Πρόκειται για δύο καλές αθλήτριες. Η Κελαϊδίτη έχει πάρει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό και διαθέτει εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις. Είναι μία υποσχόμενη αθλήτρια. Τα προγράμματά της είναι γρήγορα, θεαματικά, δύσκολα και με ωραίες στροφές. Η Δερβίση, εξαιτίας κάποιων τραυματισμών, δεν έχει αντίστοιχη διεθνή εμπειρία, αλλά είναι και αυτή καλή αθλήτρια. Θα στηρίξει η μία την άλλη. Διανύουμε την πρώτη χρονιά του νέου Ολυμπιακού Κύκλου και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», μας είπε η αρχηγός της αποστολής Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες αθλήτριες της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.

Στη διοργάνωση δεν θα αγωνιστεί η Βαρβάρα Φίλιου. Η αθλήτρια, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, με μία ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης οικονομικής στήριξης από την Ομοσπονδία δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος σε αγώνες.

Στο ανσάμπλ νεανίδων αγωνίζεται η ομάδα του Ολυμπιακού Ρυθμού Αργυρούπολης. Τα οικονομικά προβλήματα δεν επιτρέπουν στην ΕΓΟ να δημιουργήσει και ομάδα ανσάμπλ. «Αυτό δεν βοηθάει το ανσάμπλ της χώρας μας, γιατί από τη νεανίδων θα αναδειχθεί η ομάδα των γυναικών. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορέσαμε, αυτή την εποχή, να “επενδύσουμε” στη νέα γενιά. Πιστεύω όμως ότι τη χρονιά πριν από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα ωραίο σύνολο και στις νεάνιδες», τόνισε η κ. Λαμπροπούλου-Συροπούλου.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος σύνθετου αγώνα (10 κορύνες) και το ατομικό γυναικών σε κορύνες και κορδέλα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο με τον τελικό του ανσάμπλ (10 κορύνες) και τους τελικούς στο ατομικό γυναικών (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή