ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ακόμη ένα χρυσό για Κορακάκη

Ακόμη ένα χρυσό για Κορακάκη

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στο Μόναχο. Η χρυσή ολυμπιονίκης της σκοποβολής έχει πετύχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε σε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και επέστρεψε στην Ελλάδα με, συνολικά, 10 μετάλλια. Το πιο εντυπωσιακό όλων, όμως, είναι ότι αυτή την περίοδο δεν προπονείται κανονικά διότι έχει επικεντρωθεί στις σπουδές της.

Η Αννα Κορακάκη πριν από τέσσερις ημέρες ήρθε τρίτη στο πυροβόλο πιστόλι από 25 μ. Χθες, προκρίθηκε με την 5η καλύτερη επίδοση στον τελικό του αεροβόλου. Και εκεί έδειξε την κλάση της. Με εντυπωσιακή ψυχραιμία, ιδιαίτερα στις τελευταίες βολές, πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση. «Η Αννα όταν κατακτήσει ένα μετάλλιο, μετά απελευθερώνεται από το άγχος. Το θετικό είναι ότι διακρίνεται και στα δύο αγωνίσματα. Οπότε εάν πάει καλά στο ένα, τότε στο άλλο θα πάει… καλύτερα. Σε αυτόν τον αγώνα είχε άγχος μέχρι να προκριθεί στον τελικό. Οταν προκρίθηκε, αγωνίστηκε χωρίς πίεση. Σίγουρα παίζει ρόλο και η εμπειρία. Μέχρι τώρα, παρόλο δεν έχουμε κάνει αρκετή προπόνηση, η χρονιά πάει πολύ καλά», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της.

Τις επόμενες ημέρες η Αννα θα ασχοληθεί με την εξεταστική στη σχολή της και, στη συνέχεια, θα προετοιμαστεί για το ευρωπαϊκό του Ιουλίου. «Δυστυχώς στην Ελλάδα για, περίπου, πέντε μήνες δεν υπάρχουν αγώνες. Ευτυχώς, παίρνουμε μέρος σε διεθνείς. Ο αθλητής πρέπει να αγωνίζεται σε αρκετές διοργανώσεις», υπογράμμισε ο κ. Κορακάκης.

Στη διοργάνωση του Μονάχου πήρε μέρος και ο Διονύσης Κορακάκης, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των ανδρών. «Η εμφάνιση του Διονύση ήταν καλή. Επιασε τις επιδόσεις του. Στους τελευταίους τρεις αγώνες είναι σταθερός στα νούμερά του, κάτι που, στο άθλημά μας, παίζει βασικό ρόλο. Στις 26 Ιουνίου θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στη Γερμανία», μας είπε ο κ. Κορακάκης.