ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εκτός δίκης για τα στημένα οι συνομιλίες από την ΕΥΠ

Εκτός δίκης για τα στημένα οι συνομιλίες από την ΕΥΠ

Nέα τροπή παίρνει η δίκη για την επονομαζόμενη υπόθεση του «μεγάλου Koriopolis», που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αφορά τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου κατά την περίοδο 2008-2011. Χθες το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να μην αναγνωσθούν και επομένως να μη ληφθούν υπόψη οι νόμιμα καταγραφείσες συνομιλίες από την ΕΥΠ, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία αλλά η απομαγνητοφώνησή τους δεν φέρει υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου. Το αίτημα κατατέθηκε από κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο βασικός κατηγορούμενος Αχ. Μπέος.

Οπως εκτιμούσαν παράγοντες της δίκης, «το κατηγορητήριο ελαφραίνει πολύ, τα βαριά αδικήματα φεύγουν και η θέση των κατηγορούμενων βελτιώνεται», αφού ένα μεγάλο κομμάτι της δικογραφίας καθίσταται άχρηστο.

Παρόμοιο αίτημα είχε γίνει και στη δίκη του «μικρού Koriopolis». Η εισήγηση της εισαγγελέως Β. Σακελλαροπούλου και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην αναγνωσθούν όσες συνομιλίες δεν είχαν νομίμως απομαγνητοφωνηθεί. Ομως, τότε το δικαστήριο, κατόπιν εισήγησής της, αποφάσισε να γίνει εκ νέου απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που αφορούσαν τους κατηγορουμένους και κρίθηκαν σοβαρές για την υπόθεση. Το υλικό απομαγνητοφωνήθηκε και δόθηκε στη διάθεση της Δικαιοσύνης.