Αλμα ΠΑΟΚ, «οξυγόνο» για ΠΑΟ

Αλμα ΠΑΟΚ, «οξυγόνο» για ΠΑΟ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ του Λέτο έδωσε τη νίκη και το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά άνοιξε διάπλατα και τον δρόμο του ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση των πλέι οφ, σε συνδυασμό με τη δική του νίκη στη Ν. Σμύρνη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη του διακοπέντος αγώνα στη Λεωφόρο. Ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός έπαιζε την επιβίωσή του κόντρα στην ΑΕΚ και κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να ελπίζει ότι, ακόμα κι αν μηδενιστεί και του αφαιρεθούν βαθμοί από το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα καταφέρει να προσπεράσει τον Πανιώνιο για να αποφύγει τη μεγάλη ταλαιπωρία που φέρνει η τελευταία θέση των πλέι οφ.

Αν και η ΑΕΚ έμοιαζε φαβορί λόγω των πολλών απουσιών των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» έδειξαν να θέλουν περισσότερο το παιχνίδι κι ας μην ανταποκρίθηκαν οι οπαδοί τους στο κάλεσμα του Ουζουνίδη να γεμίσουν τη Λεωφόρο. Σε ένα ματς χωρίς γρήγορο ρυθμό και με λιγοστές ευκαιρίες (οι μόνες σημαντικές ήταν το δοκάρι σε κεφαλιά του Μολέντο στο 30΄ και το τετ α τετ του Χριστοδουλόπουλου στην αντεπίθεση στο ίδιο λεπτό όπου νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο), ο Παναθηναϊκός ήταν πιο «ζωντανός» και νίκησε χάρις σε ένα εύστοχο πέναλτι του Λέτο στο 62΄, ύστερα από καθαρό χέρι του Γκάλο σε προσπάθεια του –εξαιρετικού χθες– Χατζηγιοβάνη. Παρότι είχε χρόνο, η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν αναιμική. Τελείωσε το παιχνίδι χωρίς πίεση και ευκαιρία, απογοητεύοντας με την εικόνα της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (70΄ Μολίνς), Μαρινάκης, Κλωναρίδης (65΄ Παν. Βλαχοδήμος), Λουντ (79΄ Ρέις), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέντο, Χατζηγιοβάνης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς (64΄ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (70΄ Πατίτο), Αραούχο, Γκάλο, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (75΄ Μπακασέτας).

H λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Σπύρο Ρισβάνη, που κατέληξε σε αυτογκόλ, έκρινε την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, κόντρα στον Πανιώνιο και συνολικά στη διαδικασία των πλει οφ. O «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε άλμα για την πρώτη θέση που οδηγεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ασύγκριτα καλύτερο στη συγκομιδή φάσεων για περισσότερα γκολ και από τις δύο ομάδες, καθώς στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα κυμάνθηκε σε χαμηλούς τόνους και η κόπωση των παικτών ήταν εμφανέστατη από τις κράμπες που έπαθαν αρκετές φορές.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 14ου λεπτού, όταν, από το σουτ του Πρίγιοβιτς, ο Ρισβάνης έκανε τάκλιν, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Με πρωταγωνιστές τον Σαββίδη (11΄) και τον Μπεν (27΄ απόκρουση του Γλύκου), οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Μπαντή, όταν απεσόβησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στην ευκαιρία του Τσίμιροτ (26΄) και του Μπίσεβαρ, τρία λεπτά αργότερα. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν ήταν απειλητικός στο β΄ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Δύο κεφαλιές, εκατέρωθεν από τον Μασούρα (52΄) και τον Μπίσερβαρ (85΄), ήταν οι κορυφαίες φάσεις.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπαντής, Τασουλής, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλος), Οικονόμου, Γκιοάτα, Ταπόκο, Κόρμπος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβιτς), Καθάριος, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Μπεν.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Πέλκας), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή